Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/11/2019 09:31:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

11/07/2019
Lectures: 256
La Síndica Municipal commemora el Dia Mundial de la Població

Amb motiu del Dia Mundial de la Població, que se celebra aquest dijous 11 de juliol, el Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya ha elaborat un article commemoratiu. En el document, els síndics i les síndiques volen aportar la seva reflexió i el seu compromís per donar a conèixer el dret de les persones a planificar la seva vida.

El Dia Mundial de la Població va ser establert l'any 1989 pel Consell d'Administració del Programa de Les Nacions Unides pel Desenvolupament amb la finalitat de fer prendre consciència sobre les problemàtiques demogràfiques, perquè dos anys abans el planeta va arribar als cinc mil milions d'habitants.

El text del FòrumSD posa de relleu que la planificació familiar parteix de dos criteris fonamentals: "la garantia de la dona a exercir el paper de mare amb llibertat i responsabilitat i el compromís que, per aconseguir aquest fi, disposi de la informació i dels serveis necessaris per a què sigui efectiva, real i sense discriminació".

L'article també subratlla que "per dotar de contingut el Dret a la planificació familiar, les Nacions Unides han fixat una sèrie de principis per fer-lo efectiu. El primer, que no hi hagi cap tipus de restricció per motius de raça, sexe, idioma, religió, afiliació política, origen nacional, sexe, edat, situació econòmica, lloc de residència, discapacitat o estat civil a l'hora d'accedir-hi".

Finalment, el compromís de les sindicatures de proximitat és clar i explícit en aquest sentit: "Fem nostre el principi que recull el primer article de la Declaració Universal dels Drets humans: 'Tots els éssers humans neixen lliures en dignitat i en drets'. El Dia universal de la població és un bon moment per recordar-ho".
 

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar