Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/01/2020 05:06:36

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

18/07/2019
Lectures: 1177
Sant Feliu posa fre als rumors

Sant Feliu treballa activament, des de diferents àmbits, per fomentar la convivència i el civisme a la ciutat, malgrat això, hi ha com a molts municipis, falsos rumors i estereotips negatius que generen una imatge esbiaixada de determinats col·lectius i impedeixen la cohesió social a la ciutat.

Per combatre aquests rumors i estereotips s'ha creat la Xarxa Antirumors de Sant Feliu, una iniciativa configurada per entitats del municipi i ciutadania a títol individual que, conjuntament amb l'Ajuntament, pretén fer front i desmuntar els rumors, estereotips i prejudicis que han arrelat en l'imaginari col·lectiu. 

Què és un rumor? Detecta'l i envia'l 

La participació ciutadana és bàsica en la detecció de rumors. Per això, la Xarxa disposa d'un espai web antirumors, i d'una adreça de contacte  a través de la qual la ciutadania pot comunicar aquells rumors que detecti a la ciutat. Però, què és un rumor?

Els rumors són comentaris i declaracions que no estan basades en fets ni en dades objectives i que assenyalen  determinades persones,  col·lectius i  esdeveniments, generant sospites entorn seu. Tenen especial incidència en l'àmbit de la proximitat local i afecten les relacions interpersonals més immediates. Es reprodueixen perquè hi ha un gran nombre de persones que se'ls creu i els repeteix sense qüestionar-los. Arrelen fort perquè tracten temes que tenen importància per a la població que els escolta i, sobre tot, si es donen en contextos d'incertesa i ambigüitat.

Què és un agent antirumor?

La ciutadania pot demanar en aquesta mateixa adreça (antirumors@santfeliu.cat) informació sobre com combatre els rumors i com formar-se com a agent antirumor. Els agents antirumors són persones que tenen la tasca de desmuntar, a través de les relacions de proximitat i les xarxes socials, totes aquelles falses informacions i notícies que circulen en contra de la diversitat. A través de la Xarxa Antirumors reben una formació prèvia on adquireixen coneixements teòrics i habilitats pràctiques per a la consecució de la seva tasca. 

Més informació: www.santfeliu.cat/xarxaantirumors 

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar