Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/08/2019 04:47:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

  17/07/2019
  Lectures: 698
  L'ONU reconeix la tarifació social de Sant Feliu com a política exemplar

  Dilluns 15 es va presentar a la ciutat de Nova York el tercer informe sobre 'Els governs locals i la localització dels objectius de desenvolupament sostenible', en què es reconeix la tarifació social de l'Ajuntament de Sant Feliu com a política exemplar. El document es va exposar en el marc del Fòrum polític d'alt nivell de Nacions Unides, i recull un ampli ventall d'iniciatives que duen a terme més de 30 ciutats integrants de l'Associació internacional de ciutats educadores.

  En el cas de Sant Feliu, es posa en valor la tarifació social com a model de referència per la seva contribució des de l'àmbit local en favor d'una educació inclusiva de qualitat al llarg de la vida, un dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 adoptada per l'ONU. Entre d'altres l'informe destaca el model santfeliuenc per "proporcionar mecanismes que compensin les desigualtats socials i potenciïn la cohesió social a través d'un major enfocament local', utilitzant per assolir aquest objectiu "una estratègia de preus socials que permetin les famílies pagar pels serveis en funció dels seus ingressos".

  La tarifació social és una mesura pionera posada en marxa per l'Ajuntament de Sant Feliu on es realitza una configuració d'un model de preus en funció de la renda de cada unitat familiar. L'objectiu d'aquest passa per estipular una escala que permeti un preu just per a totes les famílies usuàries per tal de fomentar un accés equitatiu als serveis municipals. Actualment, la tarifació social s'està aplicant a les escoles bressol municipals, a l'Escola Municipal de Música, als serveis d'atenció domiciliària, i als abonaments mensuals i de temporada de la piscina de l'Escorxador, i l'Ajuntament està estudiant la futura aplicació a altres serveis municipals.

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar