Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/11/2019 08:54:44

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

22/07/2019
Lectures: 622
Es posen a punt equipaments municipals i es fan millores a la via pública durant l'estiu

Un any més, durant l'estiu es portaran a terme diverses obres de millora a la ciutat. Enguany s'executaran actuacions tant en equipaments municipals com en diversos punts de la via pública. Les obres s'estan duent a terme durant l'estiu, aprofitant la menor afluència de persones, i tot que alguna finalitzarà a l'octubre.

Millores en equipaments

Com cada any, aprofitant que que no hi ha activitat a escoles ni a equipaments esportius, el Servei de Manteniment de Ciutat treballa per posar-los a punt per al proper curs. 

Nou sistema de climatització a l'escola bressol Ginesta. S'instal·len dues unitats de climatització que permetran regular la temperatura en funció del fred o la calor. Es tracta d'un sistema d'aire amb bateria d'aigua i recuperació de calor, que permet filtrar la totalitat de l'aire, i fer un tractament tèrmic previ aprofitant la temperatura de l'aire sortint. Amb aquesta actuació es dona resposta a la necessitat de disposar d'un sistema de renovació d'aire en aquesta escola, que només disposava d'un sistema de calefacció mitjançant radiadors des de la seva construcció l'any 2005. El cost d'adjudicació de les obres és de 137.505,93 euros, IVA inclòs. Per les caracterítiques d'aquesta obra i es preveu que finalitzi a finals d'octubre.

Millores a l'escola Miquel Martí i Pol. La Generalitat ha comunicat a l'Ajuntament de Sant Feliu que durant el mes de juliol s'adjudicaran els contractes que permetran iniciar una sèrie d'arranjaments en aquest equipament. Concretament, es preveu que en les pròximes setmanes s'iniciïn obres que habilitin un millor de drenatge del pati i solucionin les filtracions que es produeixen a la façana, pel que es faran una sèrie de comprovacions prèvies als ampits de la coberta.

Actuacions a l'escola bressol Patufet i a l'escola Falguera. Les actuacions a Patufet consistiran en la retirada i demolició del paviment de linòleum en determinades zones, i la posterior col·locació d'un nou paviment de parquet sintètic, sòcols de fusta, entre altres. Al'escola Falguera també es preveu la substitució del linòleum en dos lavabos infantils, intervenció que forma part d'un conjunt d'actuacions per millorar l'accés i dignificar aquests lavabos. Concretament, s'obrirà una nova porta a la façana sud-oest que donarà accés directe des del pati al bany, i es col·locarà un nou paviment de gres ceràmic. El pressupost d'ambdues obres és de 33.150,03 euros, IVA inclòs, i es preveu que ambdues intervencions comencin a l'agost i finalitzin a inicis de setembre.

Il·luminació amb tecnologia LED al camp de futbol de les Grases. S'està instal·lant un sistema de control dels projectors, que permetrà disposar de diferents nivells d'enllumenat segons les necessitats. Actualment el camp de futbol de les Grases disposa de llumeneres halògenes metàl·liques, una instal·lació que no permet il·luminar amb la suficient uniformitat i no compleix amb els requeriments de la norma UNE 12193, ni amb els criteris del Consell Català de l'Esport. L'actuació, que s'ha treballat conjuntament amb el club de futbol Santfeliuenc FC, es preveu que finalitzi a finals d'agost i té un pressupost de 17.759,16 euros, IVA inclòs.

Nous vestidors al camp de futbol Falguera. L'Ajuntament va iniciar a l'abril les obres per crear uns vestidors adients per a la pràctica esportiva al camp de futbol municipal Falguera. El projecte contempla també l'agrupació d'altres dependències en un mateix edifici, com els despatxos per a entitats, magatzems, bar i banys públics, substituint els mòduls provisionals. El cost d'adjudicació de les obres és de 1.291.591,63 euros, IVA inclòs, i es preveu que finalitzin a finals d'any.

Nova il·luminació del passadís exterior del Palau Falguera. Instal·lació d'un nou enllumenat al porxo de la planta baixa del Palau Falguera, un edifici històric que forma part del patrimoni de la ciutat. Se soterraran les línies elèctriques d'alimentació, es canviaran peces de paviment, es col·locaran nous projectors i es pintaran els elements de revestiment que hagin estat malmesos. El nou enllumenat ampliarà i millorarà la il·luminació del passadís, força transitat, especialment per l'alumnat de l'Escola Municipal de Música. Es preveu que la intervenció finalitzi a principis del mes d'agost.

Via pública

'Petó i adéu' nova zona d'aparcament per desencotxar els infants a l'escola Salvador Espriu. El nou curs escolar s'iniciarà a l'escola Salvador Espriu amb un nou espai que facilitarà l'accés i recollida dels infants. L'Ajuntament ha iniciat al mes de juliol les obres per arranjar la zona situada a la cantonada entre el carrers de Sant Joan i d'Anselm Clavé. L'objectiu és habilitar aquest espai com a aparcament de tipus 'Petó i adéu', que permetrà pares i mares parar els seus vehicles i acomiadar-se dels infants de manera ràpida i ordenada.

Aquesta actuació és un avanç del desplegament de camins escolars, que van ser seleccionats com a obra en el procés de participació del Pla de Millora de l'Espai Urbà de 2019 i que es treballa amb el Consell d'Infants. Aquesta millora en la seguretat dels infants en els seus recorreguts a les escoles vindrà acompanyada de zones d'aparcament 'Petó i Adéu' en la mesura que es puguin habilitar. El pressupost de les obres és de 48.397,74 euros IVA inclòs. Es preveu que estigui el nou estacionament 'Petó i adéu' estigui operatiu coincidint amb l'inici del curs escolar.

Millores en la mobilitat en l'entorn del CAP El Pla. Des del mes de juny la ciutadania ja pot accedir al nou tram reformat del carrer de Llorenç Pahissa, que serveix com a accés al CAP El Pla des del propi carrer del Pla. La urbanització d'aquest tram permet l'accés de vianants i vehicles de personal d'aquest equipament, que també podrà estacionar en el nou espai amb reserva de places habilitat per a urgències. El carrer compta ara amb una nova tanca de separació amb la piscina municipal, jardinera i nou enllumenat. El pressupost de les obres ha estat de 110.110,01 euros. També s'ha obert als vianants una nova connexió entre la plaça de Felip Alcántara i el carrer del Pla per l'interior del propi CAP El Pla. Aquest passatge estarà obert en horari diürn, i facilitarà la mobilitat a peu de les persones del barri.

Arranjament de camí al Parc del Llobregat. Un dels camins del Parc del Llobregat presenta moltes esquerdes i es troba aixecat en algunes parts, degut a les arrels dels arbres. Es farà la demolició del paviment, retirada de l'arbre, desplaçament de fanal i col·locació de paviment de formigó. Aquesta actuació tindrà un cost de 28.978,53 € IVA inclòs i s'iniciarà a principis de setembre.

Clavegueram

1. Substitució de la reixa de pluvials a la plaça de Felip Alcántara

A la plaça de Felip Alcántara, la reixa interceptora de pluvials situada just davant de l'entrada de l'edifici del CAP el Pla, en episodis de forta pluja, no drenava prou bé. S'ha fet l'arranjament interior d'aquesta reixa.

2. Arranjament de col·lector al passatge Vilafranca
S'han construït tres arquetes per fer una millor evacuació d'aigües residuals dels edificis de l'interior del passatge Vilafranca. També s'arreglarà un sifó al carrer de Sant Josep amb el passatge Vilafranca a partir del 21 d'agost.

3. Realització d'un pou de registre al c/ Agricultura

S'ha construït un pou de registre al c/ Agricultura amb c/ El Pla sobre la llosa del calaix pluvial perquè el canal lateral de la riera del Comerç acumulava sediments provinents de les aigües residuals.

Aquestes tres actuacions tindran un cost de 14.017,53 euros IVA inclòs.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar