Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/11/2019 09:46:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

26/07/2019
Lectures: 419
El ple de juliol aprova la pregunta "Quina consideres que és la millor proposta per a la ciutat després del soterrament?"

L'aprovació de la consulta i la pregunta per definir l'espai que quedarà després de les obres del soterrament va ser un dels grans temes del Ple municipal de juliol, celebrat aquest dijous 25. L'ordre del dia va incloure un total de 50 punts, entre els quals quatre mocions.

La Ponència Unitària del Soterrament va aprovar la celebració de la consulta popular que es farà a la ciutadania en relació a la darrera fase, en què es votarà un dels tres projectes finalistes del Concurs Internacional per definir l'espai que quedarà després de les obres del soterrament. El text estableix entre d'altres el sistema de votació, i proposa la realització d'aquesta consulta del 28 d'octubre al 17 de novembre en la què podran participar-hi les persones majors de 16 anys, i en la que es formularà la pregunta "Quina consideres que és la millor proposta per a la ciutat després del soterrament?". L'alcaldessa Lídia Muñoz va remarcar que "hem intentat que la pregunta sigui el més senzilla i entenedora possible, i que alhora incentivi la participació de tothom". En paraules del regidor de Participació Ciutadana Oriol Bossa l'Ajuntament està "centrant esforços en què la majoria de gent participi a la consulta del novembre. El calendari està pensat per arribar a temps quan se soterrin les vies". La moció es va aprovar amb els vots a favor de Sant Feliu En Comú Podem, ERC, PSC i TSSF, i els vots en contra de Cs i Veïns.

Una altra moció d'àmbit local, presentada per la Junta de Portaveus, tractava la futura construcció d'un centre de salut a Sant Just Desvern (Parc de Torreblanca), i les necessitats en l'àmbit de la salut a Sant Feliu. La moció, en la que també es demana l'obertura de les urgències 24 hores a la ciutat, es va aprovar per unanimitat, incloent a més l'obertura de les farmàcies de guàrdia a pètició del PSC.

Encara en l'àmbit de les mocions Sant Feliu En Comú Podem i ERC van sotmetre a aprovació un text per a l'estudi de les alternatives de gestió pública de determinats serveis públics municipals a Sant Feliu. El regidor Manuel Leiva va explicar que "la moció planteja estudiar quina és la fórmula òptima per prestar cada servei públic". La proposta es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, els vots en contra de PSC i VSF, i les abstencions de Cs i TSSF. La darrera moció del ple de juliol, portada a la sessió per la Junta de Portaveus, proposava l'adhesió a la Declaració institucional del 28 de juny, el Dia per l'alliberament de lesbianes, gais, trans*sexuals, bisexuals i intersexuals, i es va aprovar per unanimitat.

Un altre dels punts destacats del ple va ser l'aprovació del compte general del pressupost 2018, presentat pel regidor d'Hisenda Oriol Bossa. Aquest va explicar que es compleix la regla d'estabilitat pressupostària, que el nivell de deute és correcte i que els pagaments es fan dins de termini. El compte general del pressupost es va aprovar amb els vots de Sant Feliu En Comú Podem, ERC, PSC i TSSF, el vot en contra de VSF, i l'abstenció de Cs.

El primer ple del nou mandat també va aprovar fins a 21 designacions de regidors i regidores com a representants a diferents entitats municipals i supramunicipals, com els consells escolars, el Consorci de Turisme o l'Agrupació de Defensa Forestal, entre d'altres. Les designacions es van aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, i les abstencions de la resta de grups.

Dins l'Area de Govern Obert i Serveis Generals del Ple es van tractar dos temes relacionats amb la gestió de personal de l'Ajuntament. Un d'ells proposava l'adequació de la plantilla municipal de l'any 2019 per incloure dues places de personal eventual de confiança, i suprimir-ne una de personal eventual directiu, punt que es va aprovar amb els vots a favor de Sant Feliu En Comú Podem i ERC, els vots en contra de PSC, Cs i VSF, i l'abstenció de Tots Som Sant Feliu. L'altre punt contemplava la ratificació de l'acord pel qual es destinarà un percentatge addicional de la massa salarial total per incrementar sous de determinats llocs de l'organització, per avançar en el Pla d'Igualtat Intern. El punt es va aprovar per unanimitat.

També en l'àmbit de l'Àrea de Govern Obert es van aprovar dos convenis relacionats amb l'impuls en matèria d'emprenedoria i innovació a Sant Feliu. D'una banda, el plenari va donar el seu vistiplau a la col·laboració entre el Voluntariat sènior d'assessorament empresarial SECOTbcn per fomentar l'activitat empresarial i de nous emprenedors. També es va ratificar per tots els grups el conveni amb la Fundación Universidad de Cantabria per al foment de l'emprenedoria.

En el darrer Ple abans de les vacances d'estiu es van fixar, amb els vots a favor de tots els regidors i regidores del consistori, les festes locals per a l'any 2020. Aquests seran els dies 1 de juny (segona Pasqua) i 30 d'octubre (divendres, coincidint amb el cap de setmana de celebració de Tots Sants l'1 de novembre). En la sessió també es va aprovar la concessió d'una sèrie de subvencions adreçades a diverses entitats de Sant Feliu, dels àmbits de la salut pública, de persones amb discapacitats, cultura, educació en el lleure, solidaritat i cooperació, joventut i participació ciutadana. Totes es van aprovar per unanimitat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar