Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/02/2020 18:01:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

04/09/2019
Lectures: 1106
Lídia Muñoz participa en la reunió d'alcaldes i alcaldesses per donar una resposta conjunta a les reclamacions d'Endesa

L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, ha participat aquest matí en la reunió d'alcaldes i alcaldesses per donar una resposta coordinada i conjunta a les reclamacions que els ajuntaments han rebut d'Endesa en relació al deute de les famílies en situació de pobresa energètica que no han pogut pagar les factures generades. La trobada, convocada per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, s'ha celebrat a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

La convocatòria ha aplegat 150 representants municipals de la demarcació de Barcelona que han pogut exposar i escoltar els diferents dubtes i peticions davant la carta d'Endesa rebuda pels ajuntaments. També han participat entitats municipalistes, representants del tercer sector i membres de la plataforma que va presentar la iniciativa legislativa popular sobre pobresa energètica que es va acabar aprovant per unanimitat al 2015.

La Diputació ha demanat als ajuntaments "tranquil·litat, unitat i contundència per fer complir la Llei 24/2015 de Lluita contra la pobresa energètica, ja que no disposen de prou recursos econòmics per fer front a tots els problemes socials que pateixen". A més, ha presentat als representants municipals mesures per donar una resposta conjunta a Endesa, com no pagar el deute que reclama la companyia ni fer accions municipals a nivell individual. En aquest sentit, s'està treballant per oferir una resposta clara i coordinada amb un marc de negociació comú amb l'empresa subministradora amb l'objectiu que el deute l'assumeixin les companyies elèctriques.

Una altra de les mesures consensuades és impulsar una taula tècnico jurídica amb administracions, empreses i entitats municipalistes per començar a treballar els convenis per a la resolució del deute.


Endesa demana als ajuntaments assumir el 50% del rebut de les famílies vulnerables

A finals d'agost la companyia Endesa va fer arribar una carta als municipis catalans, informant que han de fer-se càrrec del 50% del deute de les famílies que no hagin pogut pagar el rebut d'electricitat per trobar-se en situació de vulnerabilitat. La companyia elèctrica al·lega, en la missiva enviada als ajuntaments, que «Endesa n'assumirà el 50% restant. En cas contrari, ens veurem obligats a iniciar, a partir de l'1 d'octubre, els procediments de suspensió de subministrament establerts a la normativa», segons s'afirma a la carta.

Una "amenaça", que segons l'alcaldessa de Sant Feliu, "afecta 116 famílies santfeliuenques i vulnera els drets de les persones i famílies en situació de pobresa energètica emparats per la Llei catalana 24/2015 actualment vigent, que impedeix tallar el subministrament a les llars que disposen de l'informe pertinent d'exclusió residencial i vulnerabilitat energètica.

En la reunió d'aquest dimecres, 4 de setembre, els representants municipals han acordat que Endesa ha de retirar l'amenaça de talls de subministrament a partir de l'1 d'octubre i que cal tenir a punt protocols municipals per fer front als eventuals talls indiscriminats per part de les companyies elèctriques.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar