Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/11/2020 10:04:49

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

12/09/2019
Lectures: 699
El Centre d'Estudis Comarcals acull una exposició de l'AMB sobre el futur de la metròpolis

Dimarts 17 de setembre a les 18.30 h s'inaugurarà l'exposició de l'Àrea Metropolitana de Barcelona 'Metròpolis de Ciutats' al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL). És una mostra que es realitza amb l'objectiu de compartir coneixement i incentivar la participació sobre el Pla Director Urbanístic (PDU). L'acte comptarà amb la presència de l'alcaldessa Lídia Muñoz, el gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona Ramon Torra, i la presidenta del CECBLL, Genoveva Català.

L'exposició, que es podrà visitar fins al 29 de setembre, posa a disposició de la ciutadania els continguts desenvolupats per una xarxa de més de 400 persones expertes de diferents disciplines, que han treballat per avançar en la millora de la qualitat de vida dels habitants de la metròpolis de Barcelona. La mostra està contemplada dins el Programa de participació ciutadana impulsat per l'AMB per garantir el dret de la ciutadania a col·laborar en la confecció del PDU. En aquest sentit s'estan organitzant diversos tallers participatius arreu del territori metropolità, com el que acollirà també el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat el dimecres 25 de setembre, a les 18 h.

L'exposició s'estructura en tres blocs. La primera part és una introducció al territori metropolità a través d'un audiovisual per comprendre la realitat actual de la metròpolis. En el bloc central de l'exposició es mostren els reptes que es volen assolir en el metabolisme urbà. A continuació s'exposen un seguit d'illes temàtiques sobre els diferents reptes que es plantegen i que posen de manifest unes necessitats i problemàtiques bàsiques per formular les estratègies i les propostes. La part final la integra una galeria virtual on s'exposen les visions, els projectes estratègics i els projectes de cada municipi en relació amb les diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local.

Els reptes urbans del futur

L'AMB lidera el procés de redacció del PDU metropolità, que serà l'instrument que finalment recollirà el conjunt de directrius i normes que determinaran com s'ha de desenvolupar la metròpolis en els pròxims anys. Després de més de 40 anys de planejament del Pla General Metropolità de 1976, el nou document proposa una adequació a les necessitats urbanes, ambientals, socials i econòmiques actuals, així com també a les noves demandes tecnològiques.

El Pla de participació ciutadana contemplat en el PDU recollirà l'opinió de ciutadans i ciutadanes per tenir en compte quins aspectes s'han d'abordar per millorar la seva qualitat de vida, i alhora farà difusió dels canvis que aquest nou pla comportarà. Hom pot fer les seves aportacions a través dels tallers participatius presencials que recorren el territori metropolità, o a l'espai habilitat al web de l'AMB. Podeu consultar les dates i el programa de les sessions en aquest enllaç.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar