Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
31/05/2020 11:20:16

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

16/09/2019
Lectures: 744
La protecció del patrimoni arquitectònic, protagonista de la VI Setmana del Patrimoni de Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu celebra del 27 de setembre al 6 d'octubre la VI Setmana del Patrimoni, que enguany proposa centrar la mirada en el Pla especial i Catàleg de patrimoni arquitectònic. A través de taules rodones, exposicions, conferències i itineraris guiats es proposa fer un viatge al passat per conèixer el que ha significat per al patrimoni de Sant Feliu aquest Catàleg des de la seva creació fa 30 anys, i reflexionar sobre el que ha d'esdevenir en les properes tres dècades. Sens dubte, la Setmana del Patrimoni esdevé una oportunitat excel·lent per fer-se una idea de la situació actual del patrimoni a la nostra ciutat i descobrir, per exemple, la farmàcia més antiga de Sant Feliu o per què ja no existeixen la Torre dels Dimonis o la Torre de la Presó.

La Setmana s'inaugurarà divendres 27 de setembre a les 19 h, a la Sala dels Àustries del Palau Falguera, amb el debat "30 anys del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic". Hi intervindran Elsa Ibar, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Maria Comellas, regidora d'Urbanisme de Sant Feliu entre 1979 i 1999, i els arquitectes Ramón Andreu i Jordi Rogent, aquest últim integrant de l'equip d'elaboració del Catàleg.

Entre les activitats de la Setmana del Patrimoni destaca l'exposició 'Finestres al passat de Sant Feliu', una mostra que es podrà veure a diferents carrers de la ciutat, i que amb el títol de "Protegir per fer present el passat" compta amb diferents plafons explicatius sobre el Catàleg i els elements protegits.

La Setmana del Patrimoni està organitzada per l'Ajuntament amb la participació de les entitats que formen la Mesa de Patrimoni (Arrels Locals, CECBLL, USLA, Xarxa d'Arxius Comarcals, Amics de les Roses, ARES, Kaledoscopi i AESLL), i la col·laboració de Diputació de Barcelona, Biblioteca Montserrat Roig i Consell Comarcal del Baix Llobregat. El principal objectiu de la iniciativa és divulgar el passat de la ciutat i convidar la ciutadania a reflexionar sobre la importància de la conservació del llegat històric de cara al futur.

Més informació: www.santfeliu.cat/setmanadelpatrimoni.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar