Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
31/05/2020 11:43:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

18/09/2019
Lectures: 527
Sant Feliu acull l'exposició 'Metròpolis de Ciutats' de l'AMB al Centre d'Estudis Comarcals

Aquest dimarts, 17 de setembre, es va inaugurar al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat l'exposició 'Metròpolis de Ciutats', una mostra amb l'objectiu de compartir coneixement i incentivar la participació sobre el Pla Director Urbanístic (PDU), l'instrument que recollirà el conjunt de directrius i normes que determinaran com s'ha de desenvolupar la metròpolis en els pròxims anys.

En la presentació, l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, va observar: "L'esperit d'aquesta exposició és el que hem de traslladar a tot el que té a veure amb l'urbanisme. Sovint quan parlem d'eines de planejament sembla que parlem de temes molt tècnics, però realment l'urbanisme és una eina de cohesió social".

Figures com l'actual Pla General Metropolità (PGM) han permès, segons Muñoz, protegir zones properes a Sant Feliu que s'han vist greument amenaçades: "Hem pogut protegir Collserola, el Parc Agrari... ens ha donat el marc específic per augmentar els graus de protecció dels espais naturals dels nostres entorns i alhora de continuar construint aquesta ciutat compacta". 

L'alcaldessa va fer un prec a l'Àrea Metropolitana de Barcelona: "Ara tenim un gran repte, que és el repte del soterrament. Ens trobarem amb dos figures intermitges [PGM i PDU] treballant a l'hora. Jo el que demano és que l'aplicació d'aquesta norma sigui àgil i ens faciliti la vida quotidiana dels nostres ciutadans i ciutadanes".

Sant Feliu, va ressaltar l'alcaldessa, afronta reptes comuns amb altres municipis: "Hi ha grans reptes en aquests mandats que ens venen per davant: un és la crisi climàtica, i l'altra és la mobilitat i com ens relacionem entre ciutats".

Per la seva part, el gerent de l'AMB, Ramon Torra, va destacar la feina que s'ha fet fins ara i el camí que queda per recórrer: "Tenim un document aprovat sota consens i que ara, cal compartir amb el territori".

Genoveva Català, presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, va recordar l'arquitecte i urbanista català Joan Antoni Solans, qui va dirigir els treballs del Pla General Metropolità (PGM) l'any 1976, encara vigent fins a l'aprovació del Pla Director Urbanístic.

Horaris de visita a l'exposició "Metròpolis de Ciutats"

L'exposició dissenyada per l'AMB es pot visitar fins al 29 de setembre al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, situat al Centre Cívic Mas Lluí (Carrer Estelí, 10). El seu horari de visita serà de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 21 h. El cap de setmana també s'obrirà al públic en horari de 10 a 14 h i de 17 a 20 h els dissabtes i de 10 h a 14 h els diumenges. 

Posteriorment l'exposició passarà per quatre municipis metropolitans més: El Prat de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Badalona i Barcelona. A més, s'ha habilitat un correu electrònic per concertar visites guiades i per tenir més informació: contactepdu@amb.cat.

Aquesta exposició itinerant es va inaugurar al Citilab de Cornellà de Llobregat el passat 7 de febrer del 2019 i després es va poder visitar a Ca l'Alier de Barcelona fins el 19 de març del 2019.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar