Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
31/05/2020 11:53:17

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

19/09/2019
Lectures: 378
Angélica Sátiro reclama creativitat i educació per a les persones a la conferència inaugural del curs

Angélica Sátiro, doctora en pedagogia i escriptora, ha impartit la conferència inaugural del curs escolar sota el títol "Creatividad y educación: retos y posibilidades" a l'Auditori del Palau Falguera. La ponent d'enguany és directora de Casa Creativa, consultoria per a projectes, activitats, materials i investigacions sobre la creativitat, i presidenta de l'associació Crearmundos Bcn. Abans de l'acte, Sátiro ha signat el Llibre d'honor de la ciutat a l'Ajuntament. 

En els parlaments, l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, i la regidora d'Educació, Mireia Aldana, han recordat l'impacte positiu i integrador que té l'educació en la nostra societat i els projectes que estan en marxa, com fer que Sant Feliu sigui una ciutat més lectora i més creativa, o el Consell Municipal d'Infants. El director de Serveis Territorials d'Ensenyament, Francesc Ballester, ha volgut donar les gràcies als educadors i educadores per haver fet possible un bon inici de curs.

Angélica Sátiro ha definit la creativitat "com un virus, que passa per contagi, com l'educació", que "és per a totes les edats" i que "genera noves, més i millors idees, és a dir, idees amb valor". La ponent ha apuntat: "La creativitat que té sentit és la que millora la vida de les persones on són. De vegades el punt que hem de tocar és una persona, un servei, un lloc...".

Durant la sessió, la investigadora ha fet exercicis didàctics amb el públic, en la seva majoria professors i professores dels centres educatius de Sant Feliu. En el primer, ha demanat dividir un full en quatre parts iguals, i s'ha vist com la majoria ho feia en quatre quadrats. Però la conferenciant ha mostrat moltes altres opcions més creatives: "Seguim creient que hi ha una resposta correcta", ha observat la directora de Casa Creativa.

L'educadora també ha convidat als assistents a pensar en una vaca, i lluny de la imatge típica, ha mostrat com hi ha moltes altres formes de representar-la: "L'aula, l'escola, la ciutat, són les nostres vaques. Ampliem la idea", ha reclamat Sátiro.

Per últim, el públic assistent ha escrit en papers desitjos amb compromisos per al nou curs, que després han penjat a l'arbre dels desitjos, situat al costat del llac del Parc del Palau Falguera, i que la ciutadania pot llegir i també pot afegir el seu desig per a aquest curs 2019-2020. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar