Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/09/2020 23:44:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

06/10/2019
Lectures: 1624
El lliurament del Mocador d'Honor obre la Festa de Tardor 2019

El lliurament del Mocador d'Honor a Joan Díez des del balcó de l'Ajuntament ha donat inici a la Festa de Tardor de Sant Feliu, que se celebrarà fins al diumenge 13 d'octubre. A continuació, la comitiva del Mocador d'Honor, acompanyada dels Ministrils, ha sortit de la plaça de la Vila pels carrers Pou de Sant Pere i Falguera fins arribar als jardins del Palau Falguera. Allà, trabucaires, diables, gegants, tabalers i altres colles i bèsties han començat el tradicional seguici, una cercavila popular pels carrers de la ciutat que enguany acaba al parc del Vuit de Març.

Al llarg de quatre dies la ciutat gaudirà de la seva festa més popular i gràcies a la col·laboració de prop d'un centenar d'entitats, associacions i colles, un ampli programa d'activitats omplirà diversos espais de la ciutat. La Festa de Tardor es tancarà el diumenge 13, a les 22 h, amb el Toc de final de Festa, a càrrec de la Colla de Campaners de Sant Feliu.

I encara un dia després de la Festa de Tardor, fins al dilluns 14 d'octubre, es podrà visitar, a la planta baixa del Palau Falguera i a la capella, l'exposició "30 anys de Diables Rojos. Orígens i família", inaugurada el dimarts dia 8, a partir de les 19 h. L'exposició es podrà visitar durant tots els dies de la Festa, d'11 a 14 h i de 18 a 20 h.

Torna l'oferta del 'Canya Sant Feliu'

La Festa de Tardor repeteix la campanya 'Canya Sant Feliu' a partir del divendres 4 d'octubre. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, compta enguany amb la participació de gairebé una trentena de bars i restaurants de la ciutat que se sumen a l'experiència de traslladar l'esperit festiu fins aquests establiments. Així, tots els locals adherits a la campanya oferiran fins al diumenge 13 d'octubre una canya i una tapa per només 2 euros. L'objectiu és promoure el consum als establiments de restauració de la ciutat durant els dies de la Festa de Tardor, i alhora oferir una opció econòmica als ciutadans i ciutadanes perquè puguin gaudir de la celebració al carrer.

Concursos de fotografia

Durant aquests dies se celebren dos concursos de fotografia amb l'objectiu de captar, ja sigui amb el telèfon mòbil, la càmera o altres dispositius electrònics, una imatge de la Festa de Tardor que destaqui per la seva singularitat. El VIII Concurs amateur de fotografia digital Festa de Tardor 2019 de Sant Feliu està adreçat a joves de 6 a 15 anys i de 16 anys en endavant. D'altra banda, Pistoleros de Edison, amb la col·laboració de l'Ajuntament, convoca el 7è Concurs de fotografia Festa de Tardor a Instagram. El certamen és obert a la participació de tothom i les fotografies han d'estar fetes amb telèfon mòbil i anar acompanyades de l'etiqueta #concurspistoleros. El termini per enviar les imatges és obert del 6 al 14 d'octubre i les persones guanyadores es donaran a conèixer el 18 d'octubre.

Consells per sortir a la Festa

Amb l'objectiu de garantir la seguretat durant la Festa de Tardor i, especialment, en les activitats de foc, es posaran en marxa diverses accions per evitar incidents i garantir l'assistència immediata dels serveis d'emergències i de seguretat, en cas que sigui necessari. A més, l'Ajuntament ofereix consells per gaudir de la festa d'una manera responsable i saludable. I per tal d'evitar qualsevol tipus d'agressió masclista enguany es torna a posar en marxa la campanya No és No, amb l'objectiu d'oferir cobertura a les dones que es puguin sentir agredides i fomentar el respecte. Així, si una dona se sent assetjada durant la celebració de la Festa de Tardor, haurà de buscar els punts lila ubicats a les barres i carpes que tinguin el distintiu No és No. A més, el dijous 10 a la nit, al segon seguici, hi haurà un punt lila al parc Vuit de Març, i un altre al concert de la plaça de Lluís Companys el dissabte 12 d'octubre a la nit.

Obertura de comerços per festa local

El divendres 11 d'octubre, dia fixat com a festa local a Sant Feliu, els establiments comercials amb una superfície de venda inferior als 300 m2 tenen llibertat per determinar l'horari d'obertura al públic. Amb la Llei d'horaris comercials, els comerços poden obrir un màxim de 75 hores setmanals com a màxim: entre les 6.00 h i les 21.00 h, els mesos d'octubre a maig, ambdós inclosos; i entre les 7.00 h i les 22.00 h, els mesos de juny a setembre, ambdós inclosos. Amb l'obligació de tancar diumenges i festius (suspès en alguns casos per la interposició de recurs d'inconstitucionalitat). Atesa la interlocutòria de data 21.3.18 dictada pel Tribunal Constitucional en el recurs d'inconstitucionalitat núm. 5332-2017, resta suspès l'article 37.1.j) fins que es dicti sentència.  

D'altra banda, a Catalunya el comerç en general, pot obrir un màxim de 8 diumenges o festius a l'any, d'acord al calendari que fixa la Generalitat, més 2 festius que determina cada ajuntament per al seu terme municipal. Podeu consultar la LLEI 18/2017, d'1 d'agost, de comerç, serveis i fires.

Més seguretat per festes

Policia Local i Mossos d'Esquadra actuaran de manera coordinada per desplegar un dispositiu que garanteixi la celebració de les festes amb normalitat i seguretat, i previngui possibles incidents. Concretament Policia Local incrementarà la vigilància al recinte firal, en especial en horaris de tarda i nit fins a la seva finalització, i mantindrà dues patrulles fixes, una d'elles situada a l'entrada del recinte, i una altra a l'alçada del carrer Comerç. Es preveu que en cas d'haver de gestionar un incident de certa gravetat, aquests agents es veurien immediatament recolzats per les patrulles desplaçades als concerts i les zones de consum d'alcohol.

La prevenció del "botellón" serà una altra prioritat per part dels cossos de seguretat. Concretament, les nits de divendres i dissabte Policial Local procedirà a la col·locació de tanques al voltant del parc del Vuit de Març i a la vigilància d'aquest espai, per prevenir la concentració principalment de joves consumint alcohol que altres anys s'ha realitzat allà.

Aquestes actuacions es veuran reforçades per la presència de patrulles a peu de Mossos d'Esquadra durant tots els dies de la Festa de Tardor, que també destinaran diversos efectius a garantir la seguretat del trànsit mitjançant la realització de punts de control de drogues i alcoholèmia a les vies d'accés i sortida de Sant Feliu.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar