Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
11/08/2020 12:29:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

07/10/2019
Lectures: 635
La VI Setmana del Patrimoni finalitza amb gran participació ciutadana

Sant Feliu ha celebrat fins al 6 d'octubre la VI Setmana del Patrimoni, enguany dedicada a la protecció del Patrimoni de Sant Feliu. A través de debats, exposicions, conferències i itineraris guiats la ciutadania ha pogut conèixer l'abast del Pla especial i el Catàleg de patrimoni històric, que celebra el 30è aniversari des de la seva creació.

Enguany el programa d'activitats s'ha allargat durant deu dies, durant els quals prop de 700 ciutadans i ciutadanes han pogut participar en activitats de tota mena per conèixer més a fons el que ha significat per al patrimoni de Sant Feliu aquest Catàleg des de la seva creació fa 30 anys, i reflexionar sobre el que ha d'esdevenir en les properes tres dècades. Entre aquestes activitats destaca l'èxit de l'exposició 'Mirades al Patrimoni. 30 anys de catàleg' que, precisament per demanda de visites, es prorrogarà fins al 13 d'octubre, amb horari especial durant els dies de la Festa de Tardor.

Un altre dels aspectes destacats de la celebració de la Setmana del Patrimoni ha estat la possibilitat de visitar espais patrimonials que habitualment no es poden veure per dins. Aquest nou format ha estat molt ben valorat per les persones assistents, i des de l'organització es preveu que es torni a repetir en el futur amb altres edificis. Pel que fa a les taules rodones en què s'analitzava el passat i el futur del Catàleg, els i les assistents han debatut diferents propostes a tenir en compte de cara a la seva revisió. Entre d'altres, s'ha apuntat des de la necessitat d'ampliar la llista d'elements catalogats fins a la possibilitat de lligar la conservació amb el respecte a les tècniques constructives originals, passant per potenciar l'ús ciutadà dels edificis protegits o treballar conjuntament amb els municipis de l'entorn per garantir la conservació d'elements comuns.

La Setmana del Patrimoni està organitzada per l'Ajuntament amb la participació de les entitats que formen la Mesa de Patrimoni Arrels Locals, CECBLL, USLA, Xarxa d'Arxius Comarcals, Amics de les Roses, ARES, Kaledoscopi i AESLL), i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Biblioteca Montserrat Roig i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. El principal objectiu de la iniciativa és divulgar el passat de la ciutat i convidar la ciutadania a reflexionar sobre la importància de la conservació del llegat històric de cara al futur.

Més informació: www.santfeliu.cat/setmanadelpatrimoni.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar