Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/07/2020 05:09:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

14/11/2019
Lectures: 1768
L'Ajuntament aposta per un ús cívic de patinets i altres vehicles de mobilitat personal

La mobilitat urbana ha canviat en els darrers mesos amb la irrupció als carrers de Sant Feliu de nous vehicles com els patinets elèctrics, els cicles de pedaleig assistit, ginys sense motor i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). Davant aquest nou panorama, l'Ajuntament se suma al conjunt de recomanacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a les ordenances municipals, amb l'objectiu de millorar la convivència a la via pública, i tenint sempre present la prioritat dels usuaris més vulnerables, els vianants.

Aquestes prescripcions estableixen diferents tipologies de vehicles, com són els cicles, propulsats principalment per l'energia de la persona conductora; els ginys sense motor, com patins o monopatins que circulen sense assistència elèctrica; les bicicletes, i els VMP amb motor elèctric, que inclouen entre d'altres els patinets elèctrics. En aquest darrer cas s'estableix una edat mínima per utilitzar-los de 16 anys, i han de circular preferentment per vies ciclistes i que respectin el sentit de la circulació establert. A més, han de circular sense auriculars ni fent servir el mòbil, i amb precaució evitant posar en perill la resta d'usuaris de la via. En el cas que, de manera puntual es circuli per la vorera, el vehicle haurà de fer-ho com a mínim a un metre i mig de distància de les façanes i dels vianants.

En funció del mode de transport, s'estableixen una sèrie d'espais diferents de circulació que es poden consultar en la següent taula.

La mobilitat sostenible com a objectiu estratègic

Les recomanacions per ordenar la circulació de patinets i altres vehicles formen part del conjunt de mesures que desenvolupa l'Ajuntament per fomentar la mobilitat sostenible. Entre d'altres, a Sant Feliu destaca en els darrers anys un increment exponencial però de manera ordenada del nombre de carrils bici, una aposta de futur que actualment permet la circulació no només de patinets elèctrics, sinó de bicicletes, patins i altres ginys sense motor a una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora. El municipi compta amb una xarxa de 7,8 quilòmetres de carrils bici, quantitat que es preveu duplicar en els pròxims mesos. Altres alternatives que s'està desenvolupant a la ciutat és la implantació del Metrominut, un plànol amb grafisme similar a un mapa del metro, que serveix per indicar les distàncies i temps a peu que hi ha entre diferents punts i equipaments de la ciutat. Aquesta iniciativa neix amb l'objectiu de fomentar les rutes a peu per dins de Sant Feliu.

L'ús responsable i de manera cívica dels patinets elèctrics i d'altres vehicles redunden no només en una millora del medi ambient, sinó que també aporten beneficis en la salut individual i l'entorn. Són eficients, ràpids i pràctics, poc contaminants, i potencien la intermodalitat amb el transport públic, sempre que es garanteixi que a la via pública hi hagi espai per a tothom, i que es pugui gaudir del carrer com a espai de trobada.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar