Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
11/07/2020 17:29:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

14/11/2019
Lectures: 361
Lliurades noves parcel·les dels horts urbans, que arriben al 94% d'ocupació

Dissabte 9 de novembre es va fer entrega de 6 parcel·les, de 9 que hi havia disponibles, dels horts urbans situats al carrer de General Manso. Actualment queden només 3 horts disponibles de la totalitat d'espai destinat al cultiu en aquest carrer, i que s'adjudicaran per ordre d'inscripció. Els beneficiaris d'aquesta iniciativa municipal són persones residents a Sant Feliu amb interès per l'agricultura ecològica. L'espai compta amb 49 parcel·les en lloguer, d'uns 30 m2 cadascuna, i inclou mòduls on els usuaris poden guardar les eines, un mòdul de serveis i una zona amb taules i bancs.

Les persones interessades en arrendar un d'aquests horts poden demanar-ho a través del tràmit habilitat al web de l'Ajuntament. Els beneficiaris podran treballar la seva parcel·la durant un any, amb possibilitat de prorrogar l'arrendament sempre que es compleixi la normativa i es participi activament en el projecte, fins a un màxim de 3 anys.

Amb aquest projecte l'Ajuntament manté el seu compromís amb diversos col·lectius de persones que havien sol·licitat la posada en marxa d'un projecte d'horts urbans, i que entre altres iniciatives va possibilitar també la creació de 42 parcel·les més al carrer del Pla, espai que actualment compta amb una ocupació del 100%.

Espais de cultiu sostenible

Els horts urbans són espais de cultiu sostenible a petita escala dins la ciutat. Els principals objectius d'aquest projecte d'agricultura urbana són:

  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els valors de la terra i el medi ambient
  • Recuperar l'agricultura, minimitzant l'ús d'adobs químics i insecticides
  • Promoure la producció local, el consum d'aliments saludables i de temporada
  • Incrementar l'autonomia personal i la autoestima
  • Crear xarxes socials, fomentant el treball col·lectiu
  • Contribuir a la pràctica de l'activitat física regular
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar