Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2021 20:20:27

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament aposta pel treball en xarxa per defensar el dret a l'alimentació

16/01/2020
Lectures: 1086
L'Ajuntament aposta pel treball en xarxa per defensar el dret a l'alimentació

L'Ajuntament, a través de la regidoria de Serveis Socials i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha realitzat una sessió de treball amb diferents entitats i tècniques municipals encabida dins del projecte per garantir el dret a l'alimentació. Aquesta jornada, celebrada dijous 16 a la sala de plens, ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa, Lídia Muñoz, i de la regidora de Serveis Socials, Flavia Reina, així com amb la participació de representants de Creu Roja, Càritas, Esplai Sant Feliu o el Club d'Esplai Diversitat Lúdica. Les assistents, juntament amb l'equip tècnic de Serveis Socials, han tractat qüestions com la detecció de necessitats alimentàries, o la identificació de recursos per cobrir-les.

L'alcaldessa ha obert la sessió tot recordant que "la defensa d'aquest dret és una bandera que des de l'equip de Govern hem de defensar, i va totalment en línia amb els objectius tant del Pla de Rescat Social com allò contemplat en el Pla d'Actuació del Mandat, que tot just estem presentant". Per la seva banda la regidora de Serveis Socials ha expressat la seva gratitud per la implicació dels diferents agents socials en aquest projecte conjunt "agraint que entitats i Serveis Socials estiguin alineats amb l'acció de Govern" i ha remarcat que "és una bona ocasió per a Sant Feliu el que s'hagi creat aquest espai per trobar-nos i retroalimentar-nos".

Durant la jornada s'ha posat en comú el mapa de recursos on s'identifiquen els 3 punts de distribució d'aliments. Aquests contemplen tant aquells on es lliuren aliments siguin cuinats o no, com els que ofereixen prestacions econòmiques per a la compra d'aliments, i on també s'inclou el projecte d'horts socials. Gràcies a l'acció combinada de tots els punts de distribució l'any passat es va donar cobertura a més de 1500 persones del municipi. A la sessió s'han recollit propostes de millora que s'analitzaran en la següent etapa del projecte, una reunió de treball amb tècniques i tècnics municipals de diferents àmbits, i que està prevista per al mes de febrer.

El dret a l'alimentació està recollit dins els objectius estratègics que l'equip de Govern desenvoluparà al llarg del mandat, i que ha plasmat dins del Pla d'Actuació del Mandat que es presenta a la ciutadania durant aquest mes. Entre els objectius operatius que se'n deriven hi ha el de facilitar l'alimentació de totes les persones, el desenvolupament d'un projecte social d'alimentació per a la minimització i reaprofitament d'excedents alimentaris, o l'impuls d'un projecte de menjador escolar en educació secundària pública.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior