Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/09/2020 23:04:22

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

16/01/2020
Lectures: 995
El PAM 2019-2023 prioritza l'habitatge públic i de lloguer, la reducció de residus i emissions i la lluita contra la violència masclista

El Casal de Joves va acollir el dilluns 13 de gener la primera sessió de presentació a la ciutadania del Pla d'Actuació del Mandat (PAM). L'alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, i el primer tinent d'alcaldia, Oriol Bossa, van donar a conèixer les prioritats del mandat per als propers anys i van explicar les principals línies de planificació estratègica que marcaran les actuacions a seguir per l'Equip de Govern fins al maig de 2023.

Aquest PAM aposta per l'habitatge públic i de lloguer, la reducció de residus i emissions, la lluita contra la violència masclista i contra les discriminacions, i la participació ciutadana i la transparència, entre d'altres. Durant el mandat 2019-2023 desenvoluparà els nous reptes de ciutat, els objectius de cada regidoria i les accions necessàries per dur-los a terme.

L'Ajuntament de Sant Feliu vol aprofundir en la democratizació i representativitat de la institució, per a que sigui generadora de valors i estigui a l'avantguarda dels canvis, a partir d'una nova manera de fer i entendre la política basada en el diàleg, el consens, la transparència i la rendició de

comptes. A més, dóna resposta a les necessitats de les persones i el territori per tal que Sant Feliu esdevingui una ciutat més sostenible, cohesionada i participativa que aprofundeixi en la consecució de la justícia social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, a través d'una organització oberta, propera, transparent i transversal.

El PAM es distribueix en 7 eixos: 

  • Un Sant Feliu que garanteix els drets de la ciutadania.
  • Un Sant Feliu que promou que les persones desenvolupin les seves capacitats i aprenentatges al llarg dels cicles de vida.
  • Una ciutat feminista.
  • Un Sant Feliu ecologista, que lluita contra la crisi climàtica i té cura de l'espai públic.
  • Un Sant Feliu que impulsa el desenvolupament econòmic, social i solidari.
  • Un bon govern transparent, participatiu i col·laboratiu.
  • El soterrament que Sant Feliu necessita i la transformació urbana i social que Sant Feliu es mereix.

Cada eix consta de diversos objectius de ciutat o estratègics, amb una vessant més política, i de diverses accions a realitzar per tal d'assolir-los, que han de ser avaluables de manera objectiva. En total hi ha 20 objectius estratègics, 47 objectius operatius que es materialitzen en 156 accions específiques.

A més del PAM, s'està treballant en el Pla d'Inversions (PIM), un element imprescindible que determina les inversions que es realitzaran durant el mandat 2019-2023. El PIM inclourà les partides necessàries per a la remodelació integral d'equipaments i en l'espai públic, l'aposta clara per l'habitatge de lloguer i per l'estalvi d'energia i la baixada de consums, entre d'altres. Alhora, l'equip de govern vol impulsar una partida important del PIM per treballar-la amb processos de pressupostos participatius, fent protagonistes els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu.

Altres sessions obertes a la ciutadania

Els dies 20 i 27 de gener, a les 19 h, es portaran a terme dues sessions més per presentar el PAM a la ciutadania. El dilluns 20 es farà al Centre Cívic Mas Lluí i el dilluns 27 al Centre Cívic Les Tovalloles. En aquests fòrums oberts a tothom i on totes les entitats de la ciutat són convidades a participar, es presentaran aquests objectius de ciutat i es realitzarà una escolta activa del que la ciutadania vulgui traslladar a l'equip de govern. Posteriorment, s'habilitarà un espai en línia on la ciutadania podrà consultar la proposta de PAM i realitzar-ne el seguiment del seu compliment en temps real.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar