Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/07/2020 06:56:39

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

11/02/2020
Lectures: 780
Ràdio Sant Feliu arriba als 39 anys d'història

Aquest dimecres 12 de febrer Ràdio Sant Feliu (105.3 FM) compleix 39 anys de servei a la ciutadania com a emissora municipal. La data s'emmarca en el Dia Mundial de la Ràdio que se celebra el 13 de febrer.

El 3 de febrer de 1981 es va escoltar per primer cop: "Ràdio Sant Feliu emetent en període de proves". Isabel Huguet va ser la primera veu de l'emissora, però un centenar llarg de col·laboradors, la majoria sense experiència, hi va posar hores i il·lusió perquè la ciutat tingués una veu pròpia. Va ser el 12 de febrer de 1981, fa 39 anys, quan l'emissora municipal va començar a emetre programació pròpia.

Al llarg dels anys Ràdio Sant Feliu s'ha adaptat als canvis que s'han anat produint en la radiodifusió. Aquesta trajectòria no hauria estat possible sense la participació de centenars de persones i entitats que en un moment o altre se l'han fet seva, i de les persones que la segueixen.
 

Programació actual de Ràdio Sant Feliu

Un dels programes de producció pròpia de referència a Ràdio Sant Feliu és el magazín matinal El Mirall, conduït per Conchi Estévez, produït per Arantxa Sánchez i coordinat per Paco Iglesias, que s'emet en directe de dilluns a divendres, de 10 a 13 h. En la seva onzena temporada en antena presenta noves seccions, nous continguts i noves veus, consolidant un equip de més de 80 persones, la majoria vinculades a la ciutat. La resta de programes de producció pròpia de l'emissora de Sant Feliu el formen Àrea de Joc, Blackcorb Day i els informatius diaris.

Un altre dels espais destacats a Ràdio Sant Feliu, el programa Àrea de Joc conduït per Joaquín Rivas, ofereix informació sobre l'activitat esportiva del municipi els dilluns, de 20.30 a 22 h. I per acabar la setmana de forma animada, els divendres, de 23 a 24 h, l'emissora local emet Blackcorb Day, un programa conduït per Jymy Jiménez, impulsor i difusor de la cultura Hip-Hop des dels anys 90. L'espai intenta ser un referent internacional del Hip Hop en tota la seva extensió i té com a objectiu mantenir l'essència d'ajudar i descobrir el talent del Hip Hop a tot el món.

Finalment, cada dia, a partir de les 13 h, els informatius de Ràdio Sant Feliu ens acosten tota l'actualitat de la ciutat amb la coneguda veu de la periodista Sílvia Guillén. Un espai que també s'emet en redifusió cada vespre a les 20.30 h.

D'altra banda, la programació de l'emissora local inclou dos espais mensuals conduïts també per Sílvia Guillén. L'alcaldessa respon s'emet el tercer dimarts de mes, de 18 a 19 h, amb l'objectiu de donar resposta a totes aquelles preguntes que tingui la ciutadania, fomentar la transparència i compartir continguts que aportin millores a la ciutat. Per fer-ho, compta amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, que respon en directe des dels estudis de la ràdio municipal les preguntes que la ciutadania envia al programa. I el dimecres següent al ple municipal s'emet en directe, de 19 a 20 h, el programa de debat Roda de portaveus, on representants dels partits polítics a l'Ajuntament exposen els seus punts de vista sobre diferents temes vinculats a la ciutat i a l'actualitat en general. 

Tota la programació es pot consultar al web www.radiosantfeliu.cat, on també es pot escoltar la ràdio en directe, accedir als diferents programes a través del seu servei de ràdio a la carta, o descarregar l'APP per a dispositius mòbils.
 

Blackcorb Day es presenta als Premis Ràdio Associació

Ràdio Sant Feliu presenta enguany el programa Blackcorb Day, amb motiu del seu 10è aniversari, a la vintena edició dels Premis Ràdio Associació en la categoria al Millor programa de ràdio local. L'espai de referència del hip hop presenta el programa número 32 emès per Ràdio Sant Feliu el 29 de novembre de 2019, dedicat exclusivament al rap en català des de 1985 fins avui, amb una entrevista a l'artista El Disop, que va posar el rap en català en el mapa gràcies a la seva cançó 'Jo no sóc polac, sóc català'. El programa que opta al premi va apropar els més joves als inicis del rap en català i a la lluita dels artistes per expressar-se en la seva llengua en un moment en què el més comú era el rap en espanyol. A partir d'aquí, el Disop va animar molts altres artistes a utilitzar la seva llengua materna com a mitjà d'expressió artística. El productor i conductor del programa, Jymy Jiménez, ha aconseguit que artistes consagrats i pioners de tot el món li mostrin el seu respecte per la feina realitzada al llarg d'aquests deu anys.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar