Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/01/2023 11:42:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament de Sant Feliu anuncia l'aplicació de noves mesures davant el coronavirus

11/03/2020
Lectures: 8391
L'Ajuntament de Sant Feliu anuncia l'aplicació de noves mesures davant el coronavirus

L'Ajuntament es fa ressò de les directrius que el Govern de l'Estat i de la Generalitat han fet públiques i explica les mesures que aplicarà a partir de demà 12 de març, aprofundint-les i adaptant-les des de la realitat municipal.

Reunida la Comissió de coordinació i seguiment del COVID-19, un cop avaluades les recomanacions tant del Ministeri de Sanitat com del Govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Sant Feliu ha decidit suspendre, a partir de demà, totes les activitats puntuals municipals de caràcter públic, de moment durant els propers 15 dies; i insta a entitats i privats a fer el mateix.

L'Ajuntament pren aquesta mesura per donar resposta als 2 objectius concrets de protegir al màxim els col·lectius vulnerables i contenir els possibles contagis. La institució apel·la a la responsabilitat col·lectiva per a la consecució d'aquestes fites i demana extremar la precaució a totes les persones grans i/o que pateixen malalties cròniques, pluripatològiques o amb estats d'immunosupressió congènita o adquirida, limitant les sortides de la seva llar o residència.

A més, sol·licita a la població que segueixi les normes que ha fet públiques la Generalitat en termes de Salut Pública, que podeu consultar aquí i que es penjaran a tots els edificis municipals; i que conviden a que la ciutadania faci tan sols allò que sigui imprescindible per al seu dia a dia.

El Consistori recalca que la situació a Sant Feliu continua controlada, sense nous casos segons el Departament de Salut. Tot i entendre el neguit de la ciutadania, l'Ajuntament vol transmetre tranquil·litat i aclareix que el coronavirus té una afectació lleu  per a la majoria de la població. També recorda que els serveis públics estan i estaran garantits en tot moment, i agraeix la tasca del personal sanitari i dels treballadors i treballadores públics.
 

Mesures concretes

Gent Gran: suspensió de totes les activitats dirigides específicament a la gent gran i tancament del Casal de la Gent Gran i dels espais específics adreçats a aquest col·lectiu als centres cívics de la ciutat.

Esports: l'Ajuntament està mantenint converses amb les entitats esportives per coordinar les mesures locals a prendre, orientades al tancament d'equipaments esportius i a la cancel·lació d'entrenaments i competicions. Actualitzarem la informació a mesura que tinguem novetats al respecte.

Educació: es mantindrà l'activitat lectiva regular, tant a les escoles de primària, secundària i adults, com a les escoles bressol municipals i escola municipal de música. Per a les activitats extraescolars, cal que les famílies segueixin les indicacions que emetin les direccions de cada centre escolar.

Com a criteri general, el departament d'Educació de la Generalitat insta a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Seguint el criteri general, es procedirà a suspendre totes les activitats públiques relacionades amb l'educació.

Cultura: se suspenen o s'ajornen les activitats puntuals col·lectives en espais tancats o oberts, que impliquin una concentració de públic, aplicant criteris locals a la recomanació de la Generalitat. En conseqüència, se suspenen totes les activitats de la IX Setmana de la Poesia, programades entre el 12 i el 22 de març.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior