Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/01/2021 05:48:59

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

11/03/2020
Lectures: 7019
L'Ajuntament de Sant Feliu anuncia l'aplicació de noves mesures davant el coronavirus

L'Ajuntament es fa ressò de les directrius que el Govern de l'Estat i de la Generalitat han fet públiques i explica les mesures que aplicarà a partir de demà 12 de març, aprofundint-les i adaptant-les des de la realitat municipal.

Reunida la Comissió de coordinació i seguiment del COVID-19, un cop avaluades les recomanacions tant del Ministeri de Sanitat com del Govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Sant Feliu ha decidit suspendre, a partir de demà, totes les activitats puntuals municipals de caràcter públic, de moment durant els propers 15 dies; i insta a entitats i privats a fer el mateix.

L'Ajuntament pren aquesta mesura per donar resposta als 2 objectius concrets de protegir al màxim els col·lectius vulnerables i contenir els possibles contagis. La institució apel·la a la responsabilitat col·lectiva per a la consecució d'aquestes fites i demana extremar la precaució a totes les persones grans i/o que pateixen malalties cròniques, pluripatològiques o amb estats d'immunosupressió congènita o adquirida, limitant les sortides de la seva llar o residència.

A més, sol·licita a la població que segueixi les normes que ha fet públiques la Generalitat en termes de Salut Pública, que podeu consultar aquí i que es penjaran a tots els edificis municipals; i que conviden a que la ciutadania faci tan sols allò que sigui imprescindible per al seu dia a dia.

El Consistori recalca que la situació a Sant Feliu continua controlada, sense nous casos segons el Departament de Salut. Tot i entendre el neguit de la ciutadania, l'Ajuntament vol transmetre tranquil·litat i aclareix que el coronavirus té una afectació lleu  per a la majoria de la població. També recorda que els serveis públics estan i estaran garantits en tot moment, i agraeix la tasca del personal sanitari i dels treballadors i treballadores públics.
 

Mesures concretes

Gent Gran: suspensió de totes les activitats dirigides específicament a la gent gran i tancament del Casal de la Gent Gran i dels espais específics adreçats a aquest col·lectiu als centres cívics de la ciutat.

Esports: l'Ajuntament està mantenint converses amb les entitats esportives per coordinar les mesures locals a prendre, orientades al tancament d'equipaments esportius i a la cancel·lació d'entrenaments i competicions. Actualitzarem la informació a mesura que tinguem novetats al respecte.

Educació: es mantindrà l'activitat lectiva regular, tant a les escoles de primària, secundària i adults, com a les escoles bressol municipals i escola municipal de música. Per a les activitats extraescolars, cal que les famílies segueixin les indicacions que emetin les direccions de cada centre escolar.

Com a criteri general, el departament d'Educació de la Generalitat insta a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Seguint el criteri general, es procedirà a suspendre totes les activitats públiques relacionades amb l'educació.

Cultura: se suspenen o s'ajornen les activitats puntuals col·lectives en espais tancats o oberts, que impliquin una concentració de públic, aplicant criteris locals a la recomanació de la Generalitat. En conseqüència, se suspenen totes les activitats de la IX Setmana de la Poesia, programades entre el 12 i el 22 de març.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior