Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2020 09:48:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

19/03/2020
Lectures: 1906
L'Ajuntament de Sant Feliu activa un Pla local de xoc econòmic davant del coronavirus

Aquestes mesures tindran un impacte directe tant en les famílies com en el comerç i l'activitat econòmica, i es divideixen en dos grans grups: per una banda les mesures econòmiques i per l'altra les mesures fiscals.

Pel que fa a les mesures econòmiques, el consistori posa en marxa diverses línies d'actuació:

  • Un increment de 200.000 euros -ampliables segons les necessitats- a les ajudes vinculades al Pla de Rescat Social, per a famílies i/o persones en situació de risc, per tal de garantir les necessitats bàsiques de la ciutadania davant les noves situacions que puguin derivar d'aquesta crisi.
  • Una dotació de 200.000 euros -ampliables segons les necessitats- per a una nova línia d'ajut per al comerç i l'activitat econòmica, que s'ha consensuat amb AEPLA (Representants dels polígons industrials de la ciutat), PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya), comerciants locals i paradistes del mercat de marxants.  L'Ajuda estarà vinculada als criteris que es treballin conjuntament en la propera Mesa pel Desenvolupament Econòmic i Social, en la que participen tots aquests actors.
  • Una reducció dels terminis de pagament a proveïdors de béns i serveis de l'Ajuntament, per tal de facilitar la liquiditat a les empreses i autònoms, i una compensació a les empreses adjudicatàries de contractes pels danys i perjudicis ocasionats per la suspensió temporal de contractes.

Pel que fa a les mesures fiscals, les línies d'actuació seran les següents:

  • Es realitzaran una moratòria i una flexibilització dels pagaments d'impostos, taxes i preus públics municipals sense interessos de demora (IBI, taxa residus, guals, impost vehicles de tracció mecànica, etc).
  • Es compensaran les quotes pels serveis municipals no prestats durant el període de l'Estat d'Alarma (escoles bressol, escola de música, estadi d'atletisme, etc).
  • Es realitzarà una compensació de la taxa d'ocupació de via pública del mercat setmanal.
  • Es realitzarà la devolució d'ofici de les taxes d'ocupació de via pública vinculades a l'activitat econòmica (terrasses) o el descompte correponent a les que encara no han estat abonades.
  • Se suspendran temporalment tots els procediments de recaptació en executiva d'impostos, taxes i preus públics.

Tot aquest paquet de mesures es compatibilitzarà amb les adoptades pel Govern Central i el Govern de la Generalitat, prioritzant les ajudes a empreses que no hagin realitzat expedients de regulació temporal ni acomiadaments.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar