Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
11/08/2020 11:46:04

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

20/03/2020
Lectures: 2084
Sant Feliu posa en marxa una xarxa de voluntariat per pal.liar els efectes socials del coronavirus, de la mà de Creu Roja i la societat civil organitzada

L'Ajuntament, conjuntament amb Creu Roja i la xarxa de voluntariat creada a la ciutat per la situació del coronavirus, ha elaborat un Pla de Voluntariat orientat bàsicament a donar suport als col.lectius de risc i a garantir les seves necessitats bàsiques durant el confinament. 

El consistori santfeliuenc ha arribat a un acord amb Creu Roja i la iniciativa popular Xarxa Santfeliuenca de voluntariat (https://t.me/XarxaSanfeliuenca), així com amb diversos supermercats de la localitat, per poder garantir que la compra de productes de primera necessitat arribi a totes les cases. 

L'acord amb els diversos establiments alimentaris i de productes de primera necessitat de Sant Feliu passa per que aquests ofereixin el servei de poder realitzar la compra de manera telefònica. 

El protocol d'actuació és el següent: les persones que formin part de col.lectius de risc i per qualsevol motiu no disposin d'una xarxa familiar o social que garanteixi el seu abastiment de productes de primera necessitat, es poden posar en contacte amb l'Ajuntament mitjançant el telèfon gratuït d'Atenció social pel COVID-19: 900666685.

Aquest telèfon atén emergències que puguin sorgir especialment en aquest període de confinament davant del COVID-19, entre els col·lectius de risc:

  • Persones més grans de 65 anys que viuen soles i no tenen familiars o xarxa social. 
  • Persones amb insuficiències respiratòries o pulmonars que viuen soles i no tenen familiars o xarxa social. 
  • Persones hipertenses que viuen soles i no tenen familiars o xarxa social. 
  • Persones que puguin tenir algun tipus de dificultat per garantir el seu abastiment de menjar o materials de primera necessitat, per alguna causa de força major. 

Personal de l'Ajuntament atendrà les persones que truquin i els farà una sèrie de preguntes per detallar quines necessitats tenen. En cas que aquestes necessitats siguin relacionades amb l'adquisició de productes bàsics, es posarà en marxa aquest protocol d'actuació coordinat per Creu Roja, que facilitarà que aquesta persona pugui fer la compra via telefònica, i que una persona voluntària porti la compra al domicili de la persona necessitada, amb les màximes garanties en els protocols de salut pública. 
 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar