Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/09/2020 01:15:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

24/03/2020
Lectures: 3598
Salut decreta que el CAP Rambla sigui l'únic centre de salut públic d'atenció primària de Sant Feliu

Davant la situació d'excepcionalitat causada pel COVID-19, el Departament de Salut informa sobre l'evolució del virus al municipi i decreta la concentració d'activitat presencial al CAP Rambla i el tancament del CAP El Pla, que es farà efectiu demà dia 24 de març de 2020.

Salut, que aplicarà mesures similars de concentració de l'activitat presencial en alguns centres arreu de Catalunya, argumenta que aquesta mesura és necessària per garantir les condicions de seguretat en la prestació de l'assistència sanitària, i per a que els i les  professionals puguin reforçar altres dispositius, com residències o d'altres espais que s'estan habilitant per atendre pacients.

Així doncs, aquesta mesura del Departament de Salut respon a una estratègia conjunta entre tots els agents de salut del territori per tal de garantir la disponibilitat de professionals i donar prioritat al suport a l'atenció a domicili i a residències.

Per altra banda, s'està procurant potenciar la no-presencialitat, recomanant l'ús de l'APP La Meva Salut i l'eConsulta de manera específica, i l'APP Stopcovid19 per a directrius sobre com detectar i gestionar els símptomes de la malaltia.

Per tal de garantir l'atenció sanitària al municipi, es mantindrà l'atenció telefònica actual al CAP Rambla (936 66 23 13), on s'oferiran tots els serveis, en horari de 8 a 24 h, de dilluns a diumenge. I de forma temporal i mentre duri aquesta situació, fora d'aquest horari les trucades s'han d'adreçar al CUAP Sant Vicenç (93 672 48 59).  

Per tal de reforçar el servei al CAP Rambla s'ampliarà el servei de radiologia de 8 a 24 h hores en dies laborables, i caps de setmana i festius de 10 a 24 h.

A més, durant el cap de setmana el CAP Rambla serà el centre de referència de les localitats de Sant Just Desvern i Sant Joan Despí, a més de Sant Feliu.  Es reforçaran amb nou personal les urgències de cap de setmana, per poder assumir l'increment de demanda.

Noves dades sobre el COVID-19 a Sant Feliu

Des del Departament de Salut s'ha facilitat l'actualització de les dades de les persones diagnosticades amb coronavirus al municipi.

S'informa que el nombre total de casos a Sant Feliu és de 24, tot recordant que en aquest moment de mitigació ja no és possible determinar totalment la traçabilitat dels contagis i, per garantir la màxima seguretat, tothom que presenta símptomes s'està comptabilitzant com a positiu.

L'Ajuntament de Sant Feliu reclama que les administracions supramunicipals reforcin el sistema de salut pública com a únic garant efectiu davant d'una situació com la que estem vivint i se suma a les reiterades mostres d'agraïment civils que s'estan realitzant per agrair la tasca i donar suport als treballadors i treballadores públics de la sanitat.

Segons l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, "aquesta situació evidencia que caldrà, com fa temps que es reclama des de la nostra ciutat, destinar els recursos necessaris a la sanitat pública i recuperar les inversions que el nostre sistema de salut va perdre a causa de les retallades".

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar