Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
31/05/2020 02:31:27

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

07/04/2020
Lectures: 568
Informació sobre la gestió de residus a les llars en relació amb el COVID-19

L'Ajuntament de Sant Feliu trasllada a la ciutadania la necessitat de seguir les instruccions publicades pel Ministeri de Sanitat sobre la gestió de residus, tant en aquells habitatges on hi ha persones aïllades o en quarantena a causa d'una possible infecció pel coronavirus, com en la resta de les llars. 

En cas d'una persona diagnosticada positiva o en aïllament a l'habitatge, els residus i el material d'un sol ús generats pel pacient o per les persones que hi estiguin en contacte directe, com ara guants, mascaretes, mocadors o qualsevol altre residu, s'hauran de dipositar en una bossa de tancament hermètic. Aquesta haurà d'estar continguda en una paperera o cubell d'escombraries que preferentment s'ha d'obrir i tancar amb pedal. Abans de sortir de l'habitació, ha de ficar-se en una segona bossa de plàstic on també es dipositaran els guants i mascaretes de la persona cuidadora. Un cop tancades les dues bosses, es dipositaran en el contenidor domèstic amb la resta de residus de la fracció rebuig, que es dipositaran al contenidor gris.

En el cas de llars que no tinguin positius o no estiguin en quarantena, la separació de residus es realitzarà com habitualment, de forma selectiva. Cal recordar que els guants de làtex o nitril que es fan servir per fer la compra o per altres usos no són envasos, i que per tant van al contenidor de rebuig, al gris, i no pas al groc, igual que les mascaretes ja utilitzades. Es recorda també la importància, ara més que mai, de dipositar en els contenidors adequats únicament els residus que hi corresponguin, per tal d'optimitzar la recollida separada a les plantes de tractament.

Per últim, assenyalar que ateses les circumstàncies actuals, a Sant Feliu s'ha suspès el servei de recollida de voluminosos, que es restablirà tan bon punt la situació ho permeti. 

Des de l'Ajuntament es vol agrair, un cop més, la col·laboració i el civisme de la ciutadania, que en aquest cas ha de sumar per a una correcta gestió dels residus, contribuint així a que el servei de neteja del municipi pugui desenvolupar la seva tasca amb la màxima eficiència i reforçar els punts més sensibles.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar