Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/05/2020 17:49:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

10/04/2020
Lectures: 793
L'Ajuntament de Sant Feliu i l'Arxiu Comarcal posen en marxa una campanya per documentar la memòria popular de la crisi del coronavirus

La pandèmia del coronavirus marcarà un abans i un després en les nostres vides i en la nostra ciutat. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Feliu col.labora amb l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, amb una campanya per crear un fons documental de la memòria social de Sant Feliu en temps de covid-19.

L'objectiu és recollir testimonis i expressions ciutadanes tant digitals com materials, creades durant aquestes setmanes excepcionals de confinament, que mostrin com l'afronten els veïns i veïnes de Sant Feliu de cara a conservar aquesta memòria social directament construïda per la ciutadania i no només per la documentació administrativa i pels mitjans de comunicació.

Tot aquest material constituirà un fons documental que es conservarà a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i també es podrà consultar a través del web municipal. Aquest arxiu de la memòria popular en temps de crisi podria servir de base per a futurs projectes de difusió, des d'exposicions a llibres o jornades commemoratives.

Qualsevol persona que vulgui contribuir amb la seva aportació a l'elaboració d'aquest arxiu pot fer-ho de tres possibles maneres: 

  1. Compartint a les xarxes socials amb el hashtag #joemquedoacasaSantFeliu les fotos, vídeos, dibuixos, relats... Els arxius de Catalunya també estan utilitzant l'etiqueta  #ArxivemlaCovid19
  2. Enviant els materials digitals a l'adreça acbaixllobregat.cultura@gencat.cat de l'Arxiu Comarcal. 
  3. I si es tracta de documents analògics, portant-los directament l'Arxiu Comaral (c/ Clementina Arderiu, 23 - 08980 Sant Feliu de Llobregat), un cop acabat el confinament.

Es poden enviar imatges, vídeos, dibuixos, relats, cançons, àudios, acudits, poemes i tot allò que des del vostre confinament us ajudi a fer passar el temps i mantenir el dia a dia ocupat. Amb tot el material recopilat s'elaborarà un fons municipal per posar en valor, conservar, estudiar i difondre la resposta ciutadana a la pandèmia.

Mentre duri l'Estat d'Alarma, la recollida de materials serà exclusivament en format digital, però un cop s'acabi el confinament es podrà complementar amb el lliurament d'elements físics (pancartes, dibuixos, EPI's, etc.) a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. En aquest sentit, el consistori fa una crida a la ciutadania a preservar i fer arribar, quan el confinament ho permeti, aquells elements que puguin tenir valor històric per documentar aquesta situació excepcional.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar