Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/06/2020 10:19:18

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

17/05/2020
Lectures: 1197
Sant Feliu no passarà aquest dilluns a la fase 1 però hi haurà un relaxament en la desescalada

Les regions sanitàries de la ciutat de Barcelona, la zona metropolitana nord i la zona metropolitana sud, de la qual forma part Sant Feliu, passaran aquest dilluns al que el Govern de Catalunya ha anomenat la Fase 0,5 de la desescalada. A la pràctica, això suposa incorporar algunes activitats permeses a la Fase 1, en la que segons les declaracions del ministre de Sanitat entrarem, si tot va bé, el proper dilluns 25 de maig.
 
El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte a la tarda les noves normes que afecten els territoris en fase 0, 1 i 2, que entren en vigor aquest dilluns. Sant Feliu avançarà a una fase intermèdia que permetrà l'obertura del comerç minorista, amb menys de 400 metres quadrats, sense la necessitat de cita prèvia. Els que puguin tornar a obrir hauran de mantenir les restriccions de seguretat, com la limitació de l'aforament, i preservar els horaris especials d'atenció per a la gent gran.
 
En aquesta fase 0,5 s'ampliarà l'assistència a les vetlles funeràries fins a un màxim de 10 persones en espais tancats (15 en espais oberts) i es permeten les activitats de culte religiós amb un terç del seu aforament habitual. Per contra, el cementiri de Sant Feliu no reobrirà al públic fins a la Fase 1. 

També està permès el funcionament dels museus i el servei de préstec de les biblioteques i els arxius, però en el cas del museu (Nau de Cultura i Tradicions) i la biblioteca de Sant Feliu, amb la voluntat d'extremar la seguretat de plantilla i persones usuàries, l'Ajuntament ha decidit no aplicar la reobertura al públic, i esperar a la millora de la situació general. Per altra banda, l'Arxiu Comarcal està preparant la seva reobertura en els propers dies. 

Pel que fa a l'àmbit de l'ensenyament, en aquesta flexibilització de la fase 0 es reobriran les escoles i els centres educatius només per fer tasques de desinfecció o administratives. 
 
Finalment, en aquesta fase intermèdia també es reobriran els centres de serveis socials per a poder prestar atenció presencial amb cita prèvia, tot i que es prioritzarà la prestació de serveis per via telemàtica.
 
No obstant això, i a diferència de la Fase 1 en la que entraran a partir de dilluns altres regions sanitàries de Catalunya, aquesta Fase 0 'ampliada' no permetrà la reobertura de terrasses de bars i restaurants, ni les trobades de fins a 10 persones fora del nucli de convivència habitual.

També seguiran tancats els gimnasos i continua prohibida la mobilitat entre municipis per motius que no siguin exclusivament laborals o de salut, exceptuant el cas de l'esport federat. Una persona federada o professional de l'esport, pot sortir del seu municipi per a la pràctica d'un esport, però s'ha de mantenir dins la regió sanitària. 
 
Tampoc hi ha cap canvi respecte de la mobilitat i les franges horàries per sortir al carrer. Es mantenen les sortides de d'infants i la pràctica esportiva individual, les passejades de persones adultes i l'accés als horts, sempre que estiguin en el mateix terme municipal del domicili o en un adjacent a aquest. Les passejades es mantindran sense modificacions, podent caminar un cop al dia a una distància màxima d'1 quilòmetre des del domicili i també es mantenen les franges d'edat: 

  • De 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h, poden sortir les persones d'entre 14 i 70 anys.
  • Els nens i nenes, de 12 h a 19 h.
  • Les persones majors de 70 anys o dependents amb la persona cuidadora, podran sortir de 10 a 12 i de 19 a 20 hores.
  • L'esport individual es podrà seguir practicant de 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h en el terme municipal en el qual es resideixi. 

La previsió del govern català és que les regions sanitàries de la ciutat de Barcelona, la zona metropolitana nord i la zona metropolitana sud, de la qual forma part Sant Feliu, passin a la Fase 1 de la desescalada el 25 de maig.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar