Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/06/2020 11:05:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

20/05/2020
Lectures: 336
Les mascaretes seran obligatòries a partir de demà per a les persones majors de 6 anys

Aquest dijous 21 de maig entra en vigor l'ús obligatori de mascaretes als espais públics per a totes les persones majors de 6 anys. Durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, s'haurà de portar mascareta en la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de com a mínim dos metres. Es podrà utilitzar  qualsevol mena de mascareta, preferentment les higièniques i quirúrgiques, que cobreixi nas i boca.

Tot i que l'obligatorietat de portar mascareta és per als més grans de 6 anys, es recomana que els menors amb edats entre 3 i 5 anys també en portin.

La mesura contempla algunes excepcions, pel que queden exemptes de l'ús de mascareta: 

  • Persones que tinguin dificultats respiratòries.
  • Persones per a les que l'ús de mascareta resulti contraindicat motius de salut degudament justificats.
  • Persones en situació de discapacitat o dependència que presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització. 
  • Persones que desenvolupin una activitat que per la seva naturalesa resulti incompatible l'ús de mascareta, com la pràctica esportiva. 
  • Causes de força major o situació de necessitat.

El Ministeri de Sanitat justifica l'ús generalitzat de mascaretes per part de la població general per reduir la transmissió comunitària de la SARS- CoV-2 "per la seva alta transmissibilitat", com també per "la capacitat que han demostrat les mascaretes per bloquejar l'emissió de gotes infectades, molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat".

L'ordre que regula l'ús obligatori de mascareta per part de la població, publicada al BOE aquest dimecres, entrarà en vigor demà 21 de maig de 2020 i mantindrà la seva vigència durant tota la durada de l'estat d'alarma.

L'Ajuntament fa una crida a la responsabilitat i al civisme

Amb l'objectiu de contenir la propagació del virus i de protegir les persones que poden ser més vulnerables, l'Ajuntament fa una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva perquè tothom respecti les mesures decretades, així com evitar els desplaçaments que no siguin estrictament necessaris, quedar-se a casa i seguir les normes en termes de salut pública.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar