Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/05/2020 09:27:51

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

23/05/2020
Lectures: 1294
Sant Feliu passa dilluns a la Fase 1 de la desescalada davant la COVID-19

El Ministeri de Sanitat va anunciar ahir el pas a la Fase 1 per tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El canvi de fase implica certa flexibilització dels horaris de sortida de la població. La resta de condicions segueixen vigents, i es recorda que la mascareta és obligatòria si no es pot mantenir la distància de seguretat de 2 metres.

Les persones només es podran moure dins de la seva regió sanitària. En el cas de Sant Feliu, això vol dir mobilitat per l'àmbit metropolità sud que comprèn l'espai  territorial de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud. Es manté la possibilitat de desplaçar-se a altres regions sanitàries per motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, de retorn al lloc de residència familiar, assistència i cura de persones grans, dependents o amb discapacitat, o per força major. 

Actualment s'està revisant ampliar la mobilitat a tota la regió metropolitana. En el cas que es produís aquest canvi, s'informarà degudament. 

No obstant, ja es podran fer trobades i passejades de grups de fins a deu persones i anar a les terrasses dels bars i restaurants, tot i que l'accés a l'interior encara no està permès. S'ha treballat amb el sector de la restauració una obertura d'acord amb la normativa i s'ha facilitat que qui disposa de terrassa pugui ampliar l'espai per poder augmentar el nombre de taules i cadires permeses, sempre amb garanties de mobilitat i seguretat. L'horari d'obertura serà fins a les 23 hores de diumenge a dijous, i divendres i dissabte fins a les 24h. 

Els menors de 14 anys podran sortir acompanyats de tots els adults amb els que convisquin.

També podran obrir els establiments de més de 400 metres quadrats com comerços, concessionaris o altres tipus de negocis, i es poden reobrir els hotels amb restriccions d'us dels espais comuns. 

Els establiments comercials que ja podien obrir a la fase 0,5 ho seguiran fent sense cita prèvia, amb un màxim d'un terç de l'aforament. En tots els casos, la distància de seguretat s'ha de mantenir sempre, i cal portar mascareta.

Finalment, es permetrà l'ús dels espais esportius de les places (com les cistelles ubicades a la Plaça 8 de Març o la pista del costat del cementiri), però les instal·lacions esportives descobertes a l'aire lliure (com la petanca o els camps de futbol) i la resta d'equipaments esportius encara no s'obriran al públic durant la Fase 1, per raons de Salut Pública. Es permet la pràctica esportiva de manera individual i en parelles.

La biblioteca restarà tancada fins a nou avís però mantenint el servei de préstec digital d'eBiblio (llibre, revistes i pel·lícules) i dels continguts de la Biblioteca virtual, i pel que fa al Mercat de Marxants, les úniques parades amb activitat seran les d'alimentació, ubicades a la Plaça Alfons Comín, com des de fa dues setmanes (més info en aquest enllaç). 

Les franges horàries per les sortides al carrer s'han de seguir mantenint com fins ara:

  • De 6 a 10 h. i de 20 a 23 h. - Pràctica esportiva individual a peu amb bicicleta o similar i passejos. Persones de més de 14 anys.
  • De 10 a 12 h. i de 19 a 20 h. - Persones de més de 70 anys i persones dependents.
  • De 12 a 19 h. - Infants menors de 14 anys.
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar