Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/01/2021 14:40:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

25/05/2020
Lectures: 751
Atenció sanitària als centres de salut pública i a les residències de gent gran de Sant Feliu

Tot i haver entrat en la Fase 1 del pla de desescalada, el Centre d'Atenció Primària del Pla continua tancat al públic i només fa atenció telefònica, per tal de garantir les condicions de seguretat en la prestació de l'assistència sanitària, la disponibilitat de professionals i donar prioritat al suport a l'atenció a domicili i a residències; segons el Departament de Salut de la Generalitat. 

Des del Departament també es demana als veïns i veïnes que, abans d'anar al CAP, consultin i intentin resoldre el seu cas per les diferents vies telemàtiques, ja que s'ha d'intentar reduir al màxim la visita presencial, mentre la Generalitat treballa per adequar els centres a una progressiva tornada a la normalitat.

La garantia de l'atenció sanitària al municipi mentre es reprèn aquesta "nova normalitat", va ocupar divendres passat una reunió amb el Departament de Salut, en la que l'Ajuntament de Sant Feliu va explicitar la seva demanda de reobertura del CAP El Pla per a l'atenció primària. 

Cal recordar que es manté l'atenció telefònica al CAP El Pla (93 685 46 67), així com al CAP Rambla (93 666 23 23), on també s'ofereixen tots els serveis, en horari de 8 a 24 h, de dilluns a diumenge. També de forma temporal i mentre duri aquesta situació, fora d'aquest horari les trucades s'han d'adreçar al CUAP Sant Vicenç (93 672 48 59). La trucada al 061 es manté per atendre urgències sanitàries. 

Tanmateix, es recomana l'ús de La Meva Salut i l'eConsulta de manera específica, i l'APP Stopcovid19 CAT per a directrius sobre com detectar i gestionar els símptomes de la malaltia, així com GestioEmocional.cat per a la gestió de la salut emocional. 

Per la seva part, l'Hospital Moisès Broggi ha informat que s'està preparant per al retorn a la normalitat i disposa de reserves estratègiques per fer front al futur.

Estat de les residències de gent gran de Sant Feliu 

A les residències de gent gran, el nombre de persones positives ha estat sempre molt controlat i es fan test periòdicament per a detectar els possibles casos assimptomàtics. Ara mateix, podem afirmar que a les residències Falguera, Carmelitas i Mediterrània no hi ha cap persona positiva. A la residència Santa Teresa hi ha 2 casos positius asimptomàtics, que s'han aïllat degudament. 

El seguiment per part de l'Ajuntament sobre l'estat de les persones residents, la plantilla i les instal·lacions és constant, i des del consistori i com a mesura de prevenció, s'ha sol·licitat una nova desinfecció als centres, que encara no ha rebut resposta per part de les autoritats competents. 

Evolució del coronavirus al municipi

Des del Departament de Salut segueixen actualitzant les dades de les persones que han estat diagnosticades amb coronavirus al municipi. El número total de casos a Sant Feliu de persones positives és de 240, un nombre fruit de la realització massiva de test al CAP que ha permès la detecció ràpida de més casos. 

A més, hem de lamentar 18 defuncions per causa de la Covid-19, des de l'inici de la pandèmia. Una, la darrera setmana. 

L'Ajuntament recorda que per contenir la propagació del virus i protegir els col·lectius més vulnerables, cal seguir les normes de Salut Pública: fer servir mascareta si no es pot mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre persones, i seguir les franges marcades per la sortida al carrer per edats.

Finalment, el consistori vol fer arribar el seu més sentit condol i escalf als familiars i amistats de les persones que malauradament no han pogut superar la malaltia.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior