Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/09/2020 06:05:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

26/05/2020
Lectures: 492
El Govern central prorroga per 6 mesos el permís de residència i treball a estrangers

La Secretaria d'Estat de Migracions ha prorrogat durant 6 mesos automàticament les autoritzacions de residència i treball de ciutadans estrangers a partir de la finalització de l'Estat d'Alarma, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Aquesta mesura, que va entrar en vigor el 20 de maig, vol acabar amb la inseguretat jurídica que la situació actual causa tant als estrangers que resideixen i treballen a Espanya, com als agents socials i econòmics, durant l'Estat d'Alarma. A més, aquesta norma evitarà que els estrangers es puguin trobar en una situació d'irregularitat sobrevinguda un cop finalitzi l'Estat d'Alarma.

La impossibilitat de presentar sol·licituds de renovació d'aquestes autoritzacions de forma presencial, sumada a la dificultat de dur a terme aquests tràmits de forma electrònica ha generat als estrangers residents a Espanya i als ocupadors i resta d'agents socials i econòmics "una gran inseguretat jurídica".

Per tal de solucionar aquesta  situació, l'ordre ministerial busca cobrir diferents casuístiques amb el desenvolupament de set articles en què s'estableix la pròrroga de les autoritzacions temporals de residència i/o treball, així com de les autoritzacions d'estada per a estudis, mobilitat d'alumnes, pràctiques no laborals o serveis de voluntariat previstes en la normativa d'estrangeria.

A més, s'estén la validesa de les targetes de familiar de ciutadà de la Unió Europea durant l'Estat d'Alarma i fins a un període de sis mesos a comptar des del seu aixecament. 

Aquesta norma regula també la pròrroga automàtica de les targetes d'identitat d'estranger concedides per a una residència de llarga durada, així com les estades menors de 90 dies. Els visats de llarga durada i els visats d'estada per a estudis de fins a 180 dies de durada que expiren durant l'Estat d'Alarma seran prorrogats per un període de tres mesos, sempre que el seu titular es trobi a Espanya i no li hagi estat possible tornar al seu país d'origen per les circumstàncies excepcionals ocasionades per la crisi de la Covid-19.

Els titulars d'autoritzacions temporals de residència i/o treball i de les autoritzacions d'estada, així com als posseïdors d'una targeta de familiar de ciutadà de la Unió o de llarga durada prorrogada que es trobin durant l'Estat d'Alarma a l'estranger podran entrar a Espanya presentant el seu document de viatge vàlid i en vigor, acompanyat de la Targeta d'Identitat d'Estranger caducada.

Finalment, s'estableix que les absències del territori espanyol com a conseqüència de la impossibilitat de tornar a Espanya per la crisi sanitària no seran computables als efectes de continuïtat de residència.


 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar