Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/09/2020 06:08:55

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

26/05/2020
Lectures: 835
Es reprenen els treballs previs al soterrament i ADIF treballa per readaptar el Pla d'Obres al nou calendari

La crisi sanitària produïda per la COVID-19 a Espanya va provocar que a causa de l'estat d'alarma es paralitzessin totes les obres públiques que s'estaven executant o pendents d'iniciar-se. Així, el soterrament de les vies ferroviàries de Sant Feliu ha estat una de les actuacions que veurà la seva planificació modificada per aquestes circumstàncies. 
 
Malgrat aquesta situació, ADIF ha informat a l'Ajuntament de Sant Feliu que ja treballa en readaptar calendaris i en elaborar un pla que s'ajusti a les diferents recomanacions de seguretat i salut derivades de la situació actual. L'Ajuntament està pendent d'una propera reunió amb Adif on es presentarà el calendari d'obres previst, i de la que s'informarà a la ciutadania.
 
Paral·lelament, ADIF està estudiant conjuntament amb Acciona -empresa constructora adjudicatària de les obres-, el Pla d'Obres a executar properament, condicionat, per exemple, a l'adjudicació del projecte de senyalització i seguretat Ferroviària, que ha quedat aturada per l'actual estat d'alarma i que s'espera que aviat es pugui tramitar. 
 
Treballs previs d'adeqüació 
 
Les actuacions sobre els serveis afectats, com per exemple l'adequació de la xarxa d'enllumenat públic afectada pel soterrament, va quedar paralitzada amb l'estat d'alarma però es preveu la represa dels treballs durant els propers dies. 
 
D'altra banda, altres obres de serveis afectats com són les de canalització i adequació de la xarxa de fibra òptica municipal, també es començaran a executar properament. 
 
L'objectiu de totes aquestes adequacions prèvies és preparar aquestes infraestructures per a la implantació de l'empresa constructora, garantint el funcionament dels diferents serveis públics als veïns i veïnes. 
 
Inspeccions prèvies als domicilis 
 
ADIF va contractar a l'empresa TÜV SÜD Iberia per a la realització d'Inspeccions Tècniques als edificis situats al voltant de les vies del ferrocarril, que s'havien de realitzar abans de l'inici de les obres en l'àmbit ferroviari, i que es van iniciar a principis del passat mes de març; però que van quedar aturades amb la declaració de l'estat d'alarma per part del Govern central del 14 de març. 
 
TÜV SÜD Iberia té previst reprendre aquestes inspeccions -que no tenen un caràcter generalitzat sinó que es realitzaran en aquells casos en què ADIF ho consideri tècnicament necessari-, tan aviat com sigui possible.
 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar