Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/09/2020 07:00:50

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

29/05/2020
Lectures: 477
El ple municipal de maig aprova noves mesures per minimitzar l'impacte econòmic i social del coronavirus

Dijous 28 de maig es va celebrar el quart ple telemàtic de la història de l'Ajuntament de Sant Feliu, en el marc de la situació d'excepcionalitat provocada per la crisi de la covid-19. La sessió, que es va celebrar en una sala de plens virtual que va permetre que es desenvolupés amb la màxima normalitat possible i amb les garanties corresponents, es va iniciar amb un minut de silenci com a mostra de condol per les víctimes de la pandèmia del coronavirus. Aquest minut de silenci va estar dedicat també als familiars i entorn de la víctima que va perdre la vida en un atropellament al pas a nivell el passat dilluns 25 de maig. 

La regidora de Feminismes i LGTBI, Loren Rider, va continuar recordant la importància de la denúncia contra la violència masclista, en la jornada en què es celebrava el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones. A continuació es van tractar les quatre mocions que constaven en l'ordre del dia de la sessió. La primera d'elles, a càrrec de la Junta de Portaveus, proposava que els grups municipals no percebin el component fixe corresponent al mes de juny i juliol de 2020, degut a la situació d'emergència generada pel coronavirus. La quantia de l'estalvi de la dotació econòmica del component fixe, que ascendeix a 8.400 euros, es destinarà al fons social dins del marc d'acords del Pacte de Ciutat, prèvia tramitació de la modificació del pressupost que pertoqui. La moció es va aprovar per unanimitat.

El grup del Partit dels Socialistes de Sant Feliu de Llobregat (PSC-CP) va presentar la següent moció, en què exigia a la Generalitat el reconeixement i el pagament del deute amb l'Ajuntament per la despesa no satisfeta en les escoles bressol des de 2012 fins a l'actualitat. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups del consistori, a excepció de l'abstenció d'Esquerra Republicana Sant Feliu (ERC). PSC-CP i Sant Feliu en Comú Podem van portar a aprovació del ple la següent moció, per demanar la normalització de l'activitat sanitària a Sant Feliu i la reobertura del CAP El Pla amb la dotació de professionals necessària per al retorn a l'activitat d'atenció presencial. El ple va aprovar aquest punt per unanimitat. La darrera moció va anar a càrrec dels grups de Ciudadanos (Cs) i Veïns per Sant Feliu (VSF), contra la intervenció dels estalvis dels ajuntaments per part del govern d'Espanya. El text es va aprovar per unanimitat.

En l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals, el ple va donar compte de l'informe d'intervenció sobre l'avaluació del compliment dels objectius de la Llei Orgànica 2/2012 de l'execució del Pressupost de l'Ajuntament corresponent al 1r trimestre de l'exercici 2020. A continuació es van votar conjuntament dos punts: d'una banda, la declaració de no disponibilitat de crèdits motivada pel Pla de mesures internes derivat de les afectacions pressupostàries estimades per la crisi covid-19 i que es fixen en 850.000 euros, per restaurar l'estabilitat en el pressupost de 2020; i de l'altra, l'aprovació de l'expedient de modificació de crèdit 2/2020 sobre la modificació del pla d'inversions i finançament del pressupost de 2020. Els dos punts es van aprovar amb les abstencions de PSC-CP i Tots Som Sant Feliu (TSSF), i l'aprovació de la resta de grups.

També es van votar conjuntament dos punts sobre tarifes i preus públics. Concretament, les delegacions a la Junta de Govern Local de les competències plenàries sobre l'aprovació, modificacions i actualitzacions de les tarifes de la Piscina Municipal de l'Escorxador, i sobre l'aprovació i modificació dels preus públics de l'Ordenança número 1 sobre la prestació de serveis educatius de 0 a 3 anys i musicals. Ambdues delegacions van comptar amb el vot favorable de tots els grups del consistori.

El punt 12 de l'ordre del dia contemplava l'aprovació de les actuacions en relació al Pla de viabilitat 2019-2022 de la concessió del Complex Municipal de piscines, i l'inici de l'expedient relatiu a la revisió del seu estat d'execució. El text es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i PSC-CP, les abstencions de Cs i TSSF, i el vot en contra de VSF.

La sessió plenària va aprovar per unanimitat la ratificació del punt quart del decret d'alcaldia relatiu a l'aprovació de la suspensió de diferents contractes de conservació, manteniment i neteja de parcs, jardins públics, llacs, fonts ornamentals, àrees de joc i arbrat. A continuació es va donar compte de l'aprovació del Pla preventiu o de contingència per a la represa de l'activitat laboral a l'Ajuntament i el Pla d'actuació de l'empresa de prevenció. El regidor Manel Martínez va explicar el pla de contingència, alineat amb el desescalada, i va agrair la feina als treballadors i treballadores que hi han participat, i a la plantilla en general per la seva adaptació a la nova situació.

Ja en l'Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials, el ple va votar la concessió de diverses subvencions a entitats del municipi relacionades amb projectes d'acció social i de l'àmbit de la Cultura. Totes es van aprovar per unanimitat. El Govern va portar també a aprovació del ple l'annex al conveni entre l'Agència d'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament, en relació a la tramitació dels ajuts per minimitzar l'impacte econòmic i social de la covid-19. Aquest annex va comptar amb el suport unànime de tots els grups del consistori.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar