Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/09/2020 06:58:26

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

29/05/2020
Lectures: 644
Arrenca el Pacte de Ciutat amb la constitució del plenari

Divendres 29 de maig a les 16 h se celebra de manera telemàtica la primera reunió dels integrants del Pacte de Ciutat per constituir el plenari. La sessió, que la ciutadania podrà seguir per Internet a través d'aquest enllaç, comptarà amb l'assistència de portaveus municipals, diversos integrants de l'equip de Govern i càrrecs directius de l'Ajuntament, persones representants dels sindicats, del comerç i l'empresa locals, de salut comunitària, de sostenibilitat, i d'entitats dels àmbits educatiu, esportiu, cultural i social. Totes elles tenen l'encàrrec de definir la metodologia per assolir els objectius del Pacte, així com d'establir un calendari en què es treballin les mesures principals a desenvolupar en els 18 mesos de durada prevista d'aquest.

Durant la sessió es preveu crear tres comissions a partir dels blocs temàtics elaborats en base als objectius, que permetin estructurar les tasques que es portaran a terme. Aquestes són la Comissió de revitalització econòmica, la de Garantia de drets bàsics de la ciutadania, i la de Nous usos de l'espai públic i equipaments. Cadascuna de les comissions comptarà amb un espai a la plataforma Decidim, on cada persona podrà fer propostes sobre els seus àmbits de treball en base al document de treball inicial.

La metodologia estableix en una primera fase la recollida, síntesi i sistematització d'aquestes propostes per part dels referents tècnics, que analitzaran i faran el corresponent triatge a partir de criteris objectius. Del total d'iniciatives consensuades, se seleccionaran aquelles consensuades després d'un procés deliberatiu, i finalment es debatran en el segon plenari de la Mesa, que es convocarà també via Decidim previsiblement per al 23 de juny.

En una segona fase es preveu publicar un primer esborrany de redactat, obert a tota la ciutadania, per recollir les seves propostes i traslladar-les a les respectives comissions. Aquestes es debatran en un tercer plenari de la Mesa, que l'elevarà al Ple municipal perquè l'aprovi definitivament en la sessió del 30 de juliol. A partir d'aquí s'iniciarà una tercera fase de seguiment i avaluació de la implantació d'aquestes propostes. La ciutadania podrà seguir en tot moment les diferents fases i processos a través de la mateixa plataforma Decidim.

Un instrument per no deixar ningú enrere

El Pacte de Ciutat va néixer per afrontar de manera unitària els reptes de futur a Sant Feliu una vegada finalitzada la fase de confinament. Aprovat per unanimitat en el ple extraordinari del 14 de maig, el Pacte és la culminació d'una ronda de contactes del Govern amb tots els agents polítics, socials i econòmics de Sant Feliu, i del treball conjunt dels i les representants públics. 

El seu desenvolupament contempla avançar en totes les línies d'actuació sempre des d'una perspectiva d'equitat i justícia social, prioritzant iniciatives com les ajudes d'emergència, les línies d'ajudes a comerç i empresa o garantir l'accés als subministraments bàsics, entre d'altres. En el document també s'explicita la necessitat de construir un model de ciutat que reforci la salut i les cures, tot vetllant per una ciutat més sostenible, més habitable i més cohesionada. Això comportarà el desplegament d'una sèrie d'actuacions que vetllin per tenir cura dels efectes que la crisi de la COVID-19 pugui generar en l'espai públic i els seus usos. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar