Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/06/2021 09:44:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Unanimitat en el ple municipal contra la LGTBI-fòbia

01/07/2020
Lectures: 905
Unanimitat en el ple municipal contra la LGTBI-fòbia

Dimarts 30 de juny es va celebrar el cinquè ple telemàtic de la història de l'Ajuntament de Sant Feliu. La sessió es va celebrar en una sala de plens virtual, i va començar amb unes paraules de reconeixement al secretari municipal, Agustín Recio, qui després de 28 anys de servei es jubila. L'alcaldessa, Lídia Muñoz, va destacar el seu tracte afable i educat amb tots els alcaldes i alcaldesses des de la seva incorporació al 1992, qualitats que sempre han anat de la mà d'un estricte rigor jurídic en el desenvolupament de la seva feina. Els i les portaveus municipals es van sumar a aquest agraïment.

La sessió va continuar amb l'aprovació de l'acta del ple anterior amb el vot a favor de tots els grups del consistori a excepció del vot en contra de Cs. A continuació, la regidora de Feminismes i LGTBI, Loren Rider, va donar pas a un vídeo que les jugadores del Club d'Handbol Sant Llorenç van gravar per fer la denúncia mensual contra la violència masclista. La regidora va continuar presentant una moció de la Junta de Portaveus amb la Declaració institucional amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, aprovada per unanimitat.

Una segona moció de la Junta de Portaveus proposava l'adhesió al Manifest del Consell de la gent gran de Catalunya, en relació amb el Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i maltractament a la vellesa, també aprovada per unanimitat. La tercera moció de la sessió plenària, presentada per PSC, SFECP, ERC, Cs i VSF, proposava l'adhesió a la Red de entidades locales para desarrollar los ODS de la Agenda 2030 de la Federación española de municipios quan es constitueixi. El text es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, i l'abstenció de TSSF.

En l'Àrea de Govern obert i serveis generals es va aprovar per unanimitat de manera definitiva el desnonament administratiu de la masia de Can Ferriol. El vuitè punt del ple proposava declarar d'especial interès o utilitat municipal les obres de reparació puntual de la tanca perimetral del Cementiri Municipal,  aplicant el 95% de bonificació a la quota de les Taxes per serveis urbanístics, i de l'Impost sobre construccions instal·lacions i obres. El punt es va aprovar per unanimitat. El següent punt, que també va comptar amb la unanimitat del ple, proposava l'aprovació de la revisió de preus del contracte de gestió del servei públic de neteja viària i recollida i trasllat dels residus sòlids urbans. A continuació es va portar a aprovació del ple la pròrroga forçosa dels contractes vigents del servei de manteniment i neteja dels espais verds públics de Sant Feliu, com a màxim durant nou mesos fins que l'Ajuntament resolgui la licitació i adjudiqui el nou contracte de jardineria. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, els vots en contra de VSF, i les abstencions de PSC, Cs i TSSF.

En l'Àrea de drets de la ciutadania i polítiques socials es van aprovar per unanimitat diverses subvencions i convenis amb entitats del municipi. També es va donar llum verda a la concessió d'un ajut d'emergència per pal·liar a Senegal i Hondures els efectes de la COVID-19, amb els vots a favor de tots els grups, el vot en contra de VSF, i l'abstenció de Cs. El regidor de Cultura Manel Martínez va exposar el punt en què es presentaven les bases del concurs de cartells de la Festa de Tardor, que va comptar amb la unanimitat de tot el consistori. Martínez, també regidor de Seguretat ciutadana, va donar compte del Pla local de seguretat per al període 2020-2023, i va aprofitar per agrair la tasca desenvolupada per la Policia local en general, i durant la pandèmia en particular.

El segment dedicat a l'Àrea de Territori, sostenibilitat i activitat econòmica va comptar amb un únic punt, l'aprovació provisional del document de la modificació del Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic i del Catàleg de Sant Feliu per a la inclusió de la nau de Can Bertrand. Es va aprovar per unanimitat en el primer punt, i amb els vots a favor de tots els grups excepte els vots en contra de Cs i VSF en els punts segon i tercer.

Les mocions d'àmbit general van comptar amb un únic punt, presentat pel PSC, en què es demanava a la Generalitat que aixequi la suspensió d'ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers d'habitatge habitual. La moció es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, a excepció de les abstencions d'ERC i TSSF. La sessió plenària de juny es va tancar amb una moció d'urgència per modificar les plurianualitats de subministrament de gespa artificial als camps de futbol Falguera i les Grases, del projecte constructiu del Pla de millora d'espais urbans, de les obres d'arranjament de Jaume Ribas i de les de l'Ajuntament. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció del PSC.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior