Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/06/2021 10:04:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La Sindicatura de Greuges de Sant Feliu treballarà en la defensa de la gent gran

06/07/2020
Lectures: 510
La Sindicatura de Greuges de Sant Feliu treballarà en la defensa de la gent gran

Davant la situació provocada per la pandèmia, la Síndica de Sant Feliu, Julia Latorre, treballarà conjuntament amb les sindicatures del Baix Llobregat i L'Hospitalet en defensa de la gent gran.

Així, les síndiques i els síndics impulsaran mecanismes de treball conjunt per detectar i actuar davant les problemàtiques que afecten la gent gran i suposen una vulneració dels drets fonamentals d'aquestes persones. En aquest sentit, han decidit oferir al Consell de la Gent Gran i al Consell Comarcal del Baix Llobregat la col·laboració i experiència en aquesta matèria. 

En concret, expressen la disposició a recollir i vehicular les queixes vinculades a les residències de gent gran dels municipis en els quals actuen, promoure iniciatives per garantir els drets dels residents, així com d'altres situacions vinculades a la Llei de Dependència, servei d'atenció domiciliària i a l'impacte de la solitud entre aquest col·lectiu.

La decisió és conseqüència del suport que les síndiques i síndics del Baix Llobregat i L'Hospitalet van donar al 'Manifest del Consell de la Gent Gran del Baix Llobregat en relació al tractament de les persones grans durant la crisi del Covid-19'.
 

Manifest sobre el tractament a les persones grans durant la crisi de la Covid-19

El document denuncia el maltractament i la vulneració de drets fonamentals entre les persones grans que viuen en residències de la comarca, la conculcació de drets fonamentals com el dret a la vida, apostar per una assistència sanitària digna i demana replantejar el model de gestió, control i funcionament dels centres residencials, a més de millorar les condicions laborals i professionals dels seus treballadors. 

L'atenció sanitària, la situació a les residències, o el tractament mediàtic, són alguns dels àmbits on es van donar situacions discriminatòries. A Sant Feliu, en particular, cal destacar la tasca realitzada a les residències, on s'han produït pocs casos de positius per la Covid-19 gràcies al control exhaustiu i a les mesures de protecció aplicades. 

D'altra banda, al darrer ple municipal de Sant Feliu, celebrat el 30 de juny, el consistori va aprovar per unanimitat una moció de la Junta de Portaveus que proposava l'adhesió al Manifest del Consell de la gent gran de Catalunya, en relació amb el Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i maltractament a la vellesa.


 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior