Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/06/2021 10:08:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

CineBaix, nou Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català

07/07/2020
Lectures: 869
CineBaix, nou Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català

L'Associació CineBaix s'integrarà a l'Acadèmia del Cinema Català com a nou Membre d'Honor, després que la Junta Directiva de l'Acadèmia hagi decidit atorgar-los aquesta distinció com a reconeixement de la tasca realitzada al capdavant del cinema de Sant Feliu. L'acte de nomenament tindrà lloc el 16 de juliol al Born Centre de Cultura i Memòria en una cerimònia en què hi participarà l'actor i cantautor santfeliuenc Joan Dausà. 

El CineBaix, referent de l'activisme cinematogràfic i cultural a Catalunya, estarà representat per dos dels seus impulsors, Maria Coscoll i Xavier Bachs. Diversos veïns de Sant Feliu es van unir el 2004 per impedir el tancament del mític Cinema Guinart, l'últim cinema que projectava cinema d'autor i en català a la comarca del Baix Llobregat. Gràcies a aquesta iniciativa, l'any següent obria de nou les portes amb el nom de CineBaix i la gestió d'una associació i una xarxa de voluntaris i voluntàries. Durant 15 anys, aquesta entitat s'ha mantingut sempre fidel a la seva tasca a favor del cinema català i europeu.

Maria Coscoll, una de les persones que des dels inicis ha estat al capdavant del projecte, assegura que "per a nosaltres és un reconeixement de la tasca feta durant aquests anys. Un reconeixement personal, perquè tant el Xavier Bachs com jo estem dedicats a CineBaix des de l'etapa de reivindicació, quan es va començar a saber que tancaria el Cinema Guinart. Però també un reconeixement de la tasca col·lectiva que s'ha fet durant aquests 15 anys, ja que han estat moltes les persones que s'han implicat en aquest projecte, amb dedicacions molt diferents i durant etapes més o menys llargues, segons els casos". També, assegura, "ens ho prenem com un reconeixement de la fidelitat del nostre públic, molt especialment de les persones sòcies de CineBaix, ja que sense el seu suport no hauríem arribat fins aquí. Com tampoc seríem aquí si l'Ajuntament de Sant Feliu no hagués invertit en la compra del local. I tampoc ens oblidem del suport que hem tingut del Coop57 i d'Europa Cinemas".

A més del CineBaix, també s'integraran com a nous Membres d'Honor de l'Acadèmia el cineasta i animador Jordi Amorós, el director i productor Carlos Benpar, la muntadora Teresa Font, el periodista i activista cultural Josep Maria López Llaví i l'actriu Serena Vergano. Es tracta d'una iniciativa que l'Acadèmia del Cinema Català va iniciar el 2009, per tal de distingir les personalitats més rellevants de tots els àmbits de la indústria del cinema català. Actualment l'Acadèmia té 62 Membres d'Honor.


 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior