Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/06/2021 10:44:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Obert el termini per fer aportacions al procés participatiu del Pacte de Ciutat per fer front als efectes de la Covid-19

10/07/2020
Lectures: 3114
Obert el termini per fer aportacions al procés participatiu del Pacte de Ciutat per fer front als efectes de la Covid-19

El procés participatiu del Pacte de Ciutat per fer front a les conseqüències de la crisi de la Covid-19 convida la ciutadania a fer aportacions sobre les mesures que han treballat prèviament les comissions que l'integren. El termini per presentar comentaris i/o esmenes sobre aquestes mesures es va iniciar el 9 de juliol i restarà obert fins al 15 de juliol a la plataforma de participació digital Decidim.

La ciutadania pot fer propostes directament sobre el redactat de mesures que les tres comissions del Pacte de Ciutat han elaborat per fer front als efectes socials i econòmics provocats per la crisis del coronavirus. Concretament, s'han de fer aportacions en els àmbits de la revitalització econòmica, drets bàsics i ciutadania i nous usos de l'espai públic i els equipaments. 

Del 4 de juny al 7 de juliol els membres de les comissions del Pacte de Ciutat van formular propostes que posteriorment han estat avaluades tècnicament i han tingut retorn a través de la plataforma Decidim i en sessió virtual de la comissió. Cada comissió ha celebrat dues sessions, una primera per presentar propostes i l'altra per consensuar les mesures que han passat l'anàlisi tècnica per tal d'incorporar-les en un document provisional. El resultat ha estat l'elaboració de tres documents que recullen mesures per fer front a la situació generada per la pandèmia. Ara aquest document es posa a disposició de la ciutadania en format de text participatiu a través de l'espai Decidim, per tal que se'n puguin fer comentaris i/o esmenes.

La metodologia estableix que en la següent fase tingui lloc la recollida, síntesi i sistematització d'aquestes aportacions per part dels referents tècnics, que analitzaran la seva viabilitat tècnica i faran el corresponent triatge a partir de criteris objectius. Després d'aquest procés deliberatiu se seleccionaran les iniciatives consensuades i es donarà resposta a les aportacions de la ciutadania. Finalment, el plenari del Pacte de Ciutat valorarà la seva incorporació en el redactat final que aprovi en sessió plenària. 


Un instrument per no deixar ningú enrere

El Pacte de Ciutat és un instrument de treball i de consens que s'ha impulsat des del Consistori amb la intenció d'orientar, conjuntament amb els agents polítics, socials i econòmics de la ciutat, les línies d'acció i actuació que han de guiar la sortida de la crisi i la revitalització de la ciutat en tots els seus àmbits.

El seu desenvolupament contempla avançar en totes les línies d'actuació sempre des d'una perspectiva d'equitat i justícia social, prioritzant iniciatives com les ajudes d'emergència, les línies d'ajudes a comerç i empresa o garantir l'accés als subministraments bàsics, entre d'altres. En el document d'impuls també s'explicita la necessitat de construir un model de ciutat que reforci la salut i les cures, tot vetllant per una ciutat més sostenible, més habitable i més cohesionada. Això comportarà el desplegament d'una sèrie d'actuacions que vetllin per tenir cura dels efectes que la crisi de la Covid-19 pugui generar en l'espai públic i els seus usos.
 

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior