Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/09/2020 07:09:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

28/07/2020
Lectures: 1600
CatSalut actualitza la informació sobre la incidència de la Covid-19 a la Junta de Portaveus de Sant Feliu

Dimarts 28 de juliol la Junta de Portaveus ha celebrat una reunió telemàtica amb Pilar Magrinyà, representant de CatSalut i directora del Sector Sanitari Baix Llobregat-Fontsanta. En aquesta trobada Magrinyà ha traslladat als i les representants municipals les principals novetats a nivell sanitari a Sant Feliu i ha exposat, des de la prudència, que "existeix una tendència a l'estabilització" en relació a la incidència de la Covid-19 a la ciutat.

Segons dades del Departament de Salut, actualment hi ha 96 casos positius al municipi, i la taxa reproductiva (el número de contagis que una persona amb el virus pot provocar) es manté estable en un 1,6. Magrinyà ha posat en valor la ràpida resposta que realitzen els i les professionals de l'atenció primària, i ha detallat que del número total de casos al municipi, un 55% consten al CAP El Pla, i el 45% restant al CAP Rambla.

Magrinyà ha puntualitzat que les xifres globals de persones diagnosticades amb coronavirus al municipi estan molt marcades pel brot que es va detectar a mitjans de juliol a una residència de gent gran de Sant Feliu, que suposa gairebé un 50% del total. Ha afegit, però, que aquests són els únics positius detectats en totes les residències de Sant Feliu, tant de gent gran com de persones amb discapacitats, pel que conclou que la principal dificultat sanitària no és conseqüència de la transmissió comunitària, posant també en valor la bona feina preventiva que s'està duent a terme des de totes les residències.

Obres a la residència Falguera

La directora del Sector Sanitari Baix Llobregat-Fontsanta també ha informat a la Junta de Portaveus sobre la imminència de les obres d'adequació de la residència Falguera per instal·lar-hi un sistema de provisió d'oxigen. La intervenció es durà a terme en dues fases. En la primera, que es preveu es realitzi del 12 i al 28 d'agost, s'habilitarà tota la infraestructura necessària per a la conducció del gas, i obligarà a traslladar 11 persones residents. Actualment s'està treballant tant amb aquestes persones afectades com amb les seves famílies per minimitzar els possibles inconvenients derivats d'aquest trasllat de 15 dies. La segona fase contemplarà l'adequació exterior per a la provisió d'oxigen, i es preveu que comenci el 31 d'agost i finalitzi el 6 de setembre.

La nova figura dels 'agents COVID'

Una de les novetats que ha compartit amb la Junta de Portaveus la representant de CatSalut ha estat la posada en marxa des de dilluns 27 de juliol d'un equip d'agents COVID', una nova figura que reforçarà el seguiment en cas de sospita per infecció. Aquest grup de professionals, que també tenen presència als CAPs de Sant Feliu, s'incorporen com a part integrant dels equips d'atenció primària després de rebre formació específica, i tenen com a tasques principals l'atenció de persones sospitoses de patir Covid-19, oferir informació, i ajudar a establir ràpidament la seva xarxa de contactes per frenar la cadena de transmissió, en cas de confirmar-se el diagnòstic positiu.

Una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva

Els i les portaveus han agraït l'actualització d'informació per part de Magrinyà, agraïment que continuen fent extensiu a totes les persones integrants dels serveis sanitaris. Pel que fa a la incidència de la Covid-19 al municipi, tot i rebre positivament aquesta tendència a l'estabilització, des de la Junta de Portaveus es torna a apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva de la ciutadania per fer barrera a la transmissió de contagis a Sant Feliu, seguint en tot moment les mesures preventives i la normativa dictada pel Departament de Salut.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar