Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/09/2020 07:09:41

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

28/07/2020
Lectures: 900
L'alcaldessa sol·licita a la Generalitat mantenir les targetes moneder per a ajuts alimentaris a la infància més vulnerable durant l'estiu

L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, ha enviat la carta que es reprodueix a continuació, adreçada al Conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, i al Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per sol·licitar el manteniment de les targetes moneder per a ajuts alimentaris a la infància més vulnerable durant el període de vacances d'estiu:

"Com a alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat els vull traslladar la meva preocupació i desacord per un fet molt greu: la instrucció donada per part de la Generalitat de Catalunya als consells comarcals i al Consorci d'Educació de Barcelona de tancar les targetes moneder vinculades a les beques menjador a dia 31 de juliol.

Després que el Parlament de Catalunya aprovés per unanimitat la moció (168/XII) que comprometia a "Donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables, durant els mesos no lectius de l'estiu del 2020, conjuntament amb la resta d'administracions, i utilitzant també els fons que es rebin de l'Estat, per a garantir que l'alumnat en risc d'exclusió social tingui cobertes les necessitats alimentàries, amb el manteniment de les targetes moneder o amb altres fórmules", considerem que la instrucció donada és un greu incompliment d'un compromís amb els drets fonamentals dels infants més vulnerables.

Lamento que els ajuntaments ens haguem assabentat d'aquesta decisió a través d'una instrucció i no haguem tingut la oportunitat de debatre-la conjuntament i analitzar-ne les conseqüències. Amb més raó quan a Catalunya, la taxa de pobresa infantil abans de la pandèmia ja eren del 31% i s'estima que a finals d'aquest any s'enfilarà fins al 34,6%, i fins al 50% entre les famílies monoparentals segons l'informe Infància en reconstrucció elaborat per Save the children.

A Sant Feliu són quasi 400 nens i nenes beneficiaris de beques menjador mitjançant les targetes moneder, que fins ara contenien l'import diari equivalent a un àpat. Els diners dipositats a les targetes només es podien utilitzar per a compres en establiments d'alimentació i no hi havia un import màxim temporal de despesa, més enllà del saldo màxim amb què s'hagués carregat les targetes. Malgrat totes les limitacions a l'hora de la seva entrada en funcionament -tard, els ajuntaments vam haver de suplir aquesta tardança- de la seva repartida -la Generalitat no va idear un bon sistema i va ser l'Ajuntament qui les va haver de lliurar a domicili-; una modalitat de beques que l'Ajuntament havia valorat positivament per l'autonomia que donava a les famílies en la seva gestió.

Els ajuntaments hem reforçat i seguirem reforçant les nostres línies d'ajuts d'alimentació a través dels serveis socials municipals perquè des dels municipis tenim clar que la pobresa infantil i el dret a l'alimentació han de passar per davant de qualsevol altra prioritat. En aquest sentit, demanem a la Generalitat, com a administració que disposa dels fons d'emergència de la COVID i per tant de més recursos, que faci la seva part.

Per això, demanem a la Generalitat que reconsideri la decisió de finalitzar els ajuts alimentaris via targetes moneder i que durant totes les vacances escolars, de manera excepcional per la situació de crisi, sigui la fórmula per donar resposta a les necessitats d'alimentació dels infants i adolescents en situació de major risc d'exclusió social".

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar