Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/09/2020 22:56:34

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

30/07/2020
Lectures: 1725
L'Ajuntament informa sobre el projecte d'habitatges i comerç al solar d'Eugeni d'Ors amb carretera Laureà Miró

L'Ajuntament ha mantingut una sèrie de reunions amb la ciutadania per explicar la llicència que s'ha sol·licitat, i que atén al planejament vigent, per a una promoció situada en un solar entre els carrers d'Eugeni d'Ors, Joan Batllori, Laureà Miró i Creus. Veïns i veïnes de la zona han pogut plantejar a membres del Govern municipal i equip tècnic de l'Ajuntament els seus dubtes sobre aquest projecte, així com conèixer informació de primera mà relacionada amb la construcció d'una promoció privada d'habitatges amb soterrani amb ús comercial.

El projecte preveu edificar en la finca de titularitat privada 19 habitatges, 8 dels quals se situen en un edifici de 5 plantes situats al carrer de Laureà Miró (planta baixa més 4), i els 11 restants se situen en un edifici de 2 plantes ubicat al carrer d'Eugeni d'Ors (planta baixa més 1). El projecte contempla a més la construcció de dues plantes soterrànies, una d'elles destinada a la creació de 73 aparcaments, i l'altra per a ús comercial. Ambdós espais respecten la normativa atès que es pot ocupar la totalitat de la parcel·la quan la zona interior de l'illa és un pati privat, que no resulta edificable en planta baixa.

En el cas de la planta soterrània d'ús comercial aquesta acollirà un comerç de proximitat que respecta la normativa atès que la seva superfície útil, de 1.904,90 m2, s'acull al règim de comunicació prèvia, i es troba dins de la trama urbana consolidada. L'Ajuntament vetllarà en les condicions de la llicència i en l'execució de les obres perquè es compleixin les diverses normes de seguretat, i perquè no es produeixi cap hipotètica ampliació futura que pugui superar els límits d'una comunicació prèvia, que és per a establiments inferiors als 2.500 m2 de superfície de venda.

Tot i que la sol·licitud d'aquesta llicència no obligava a fer un estudi d'avaluació de la mobilitat, l'Ajuntament a través de la Unitat de Medi Ambient ha realitzat una anàlisi de l'impacte d'aquesta promoció a la zona. Aquesta conclou que més d'un 80% dels desplaçaments previstos al comerços es realitzaran a peu, i que el desplaçament de vehicles serà reduït i assimilable al que es pot produir en carrers de l'entorn. De fet, de les 73 places d'aparcament projectades en una de les plantes soterrànies, només 30 com a màxim estaran destinades a l'ús comercial. En les diverses reunions mantingudes amb la ciutadania, l'Ajuntament es va comprometre a fer un estudi de mobilitat de tota la zona per pacificar el centre, tal i com s'està realitzant en molts altres sectors de la ciutat.

L'Ajuntament identifica la creació d'aquest comerç de proximitat com una bona oportunitat per ajudar a dinamitzar l'activitat econòmica de la zona. Des del Departament d'activitat econòmica es fomentarà que els llocs de treball que es generin s'ocupin preferiblement per ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar