Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/09/2020 17:31:08

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

04/08/2020
Lectures: 728
L'Ajuntament de Sant Feliu realitza una enquesta per conèixer l'impacte del coronavirus a la ciutat

L'enquesta s'ha realitzat en les darreres setmanes de manera telefònica a 800 persones del municipi, que han estat escollides aleatòriament seguint diversos criteris de distribució per sexe, edat o barris, entre d'altres. El treball s'ha adjudicat al Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), empresa especialitzada en estudis d'opinió.

El contingut de les preguntes inclou característiques sociodemogràfiques de les persones entrevistades, incidint especialment en el possible canvi de situació econòmica, laboral o d'hàbits quotidians, socials o alimentaris, entre d'altres, derivats de l'arribada del virus i el posterior confinament. 

Els resultats de l'enquesta, que es troben actualment en fase d'anàlisi i es preveu es facin públics al mes de setembre, esdevindran un element clau per impulsar polítiques, estratègies i accions des de l'Ajuntament, que hauran de guiar la reconstrucció socioeconòmica de la ciutat, en tots els seus àmbits.

No deixar ningú enrere, objectiu d'un acord històric

Amb la realització de l'enquesta sobre l'impacte del coronavirus al municipi es comença a donar compliment als acords del Pacte de Ciutat, l'instrument on es defineixen les diferents línies d'actuació que hauran de guiar la reconstrucció socioeconòmica de Sant Feliu després de la irrupció de la Covid-19. 

El Pacte es va aprovar en el Ple municipal del 30 de juliol passat sense cap vot en contra, i en la seva elaboració ha comptat amb la participació, a més de regidors i regidores de govern i personal tècnic de l'Ajuntament, de persones representants de sindicats, comerç i empresa locals, salut comunitària, sostenibilitat, i entitats dels àmbits educatiu, esportiu, cultural i social; així com de tots els partits amb representació municipal. I finalment ha passat per un procés de participació ciutadana.

De la seva Mesura número 6: "Reforçar els serveis socials des d'una perspectiva interseccional per tal d'atendre les necessitats socials generades per l'impacte de la Covid-19" se'n deriva la següent acció: "Realització d'una enquesta de ciutat amb l'objectiu de conèixer les afectacions de la ciutadania, per poder quantificar i conèixer els aspectes més subjectius i de vivències personals de la crisi de la COVID 19". 

El contingut final del document inclou 71 mesures més que es desenvoluparan al llarg de 18 mesos fins al desembre de 2021, sempre des d'una perspectiva d'equitat i justícia social. Aquestes s'inclouran al Pla d'Acció del Mandat, i el seu compliment es podrà seguir mitjançant l'eina de seguiment habilitada al web, on la ciutadania podrà veure en viu l'avenç i consecució de les mesures.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar