Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/10/2020 00:28:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

10/09/2020
Lectures: 574
La Setmana de la Poesia programa activitats durant tot el trimestre incorporant mesures de protecció davant la Covid-19

Sant Feliu aposta per la cultura segura reprogramant durant els mesos de setembre, octubre i novembre les actuacions de la IX Setmana de la Poesia, que comptarà amb més de 30 espectacles -entre recitals, teatre, performances o exposicions-, que se celebraran seguint estricament totes les mesures per lluitar contra la Covid-19. L'esdeveniment, en què la poesia serà l'eix vertebrador, recupera així la programació original després que es cancel·lés el passat 13 de març a causa de les mesures derivades de l'epidèmia de coronavirus. L'Ajuntament manté tant el catxet pactat originalment amb els i les artistes com amb el personal que hi treballa, i aprofita per incorporar-hi novetats. Entre aquestes destaca la gratuïtat de les activitats que organitza de forma directa l'Ajuntament per garantir que el preu no sigui un factor excloent, així com la necessitat de reservar plaça per accedir als espectacles.

Dividir la programació per multiplicar l'abast

El programa es desenvoluparà al llarg de tres blocs durant el penúltim trimestre de 2020. Aquesta mesura permet, d'una banda, recuperar totes les activitats originals i incorporar-hi dues noves, així com donar una altra oportunitat a aquelles sales i espais que han recolzat la Setmana i que hores d'ara no poden obrir les seves portes.

La IX Setmana de la Poesia donarà el tret de sortida del seu primer bloc el 16 de setembre amb un cartell de luxe. La Plaça Lluís Companys acollirà l'espectacle inaugural a càrrec de la guanyadora del Premi Martí Dot 2019, Carla Fajardo, i Roger Ballesté amb "La invasió de l'oxígen". El duet donarà pas al plat fort de la vetllada, Joan Dausà, qui inaugurarà oficialment la Setmana amb l'espectacle creat específicament per a l'ocasió "Entre poemes i cançons". En ell l'autor deixarà entreveure alguns dels versos, musicats i sense, que més l'han influenciat com a creador.

A partir de dimecres 16 el programa d'activitats inclourà més d'una trentena d'espectacles, de les que un terç estan realitzades per col·lectius i artistes de Sant Feliu o vinculats a la nostra ciutat. Durant el mes de setembre hom podrà gaudir amb els nous espectacles de col·lectius locals com Dones amb Veu, o artistes com Akapü, l'alter ego del raper emergent del barri de Falguera Raúl Morales. El cartell de la Setmana conjugarà tot aquest talent en clau santfeliuenca amb primeres espases del món de la poesia. Entre d'altres destaca la presència d'Alberto San Juan amb l'obra "Lorca en Nueva York", que es podrà veure el 21 de setembre, a les 20 hores, a la plaça de Lluís Companys.

Aquest primer bloc s'allargarà fins al 27 de setembre amb la notable excepció del dia 17, en què no hi haurà activitats per recolzar la vaga convocada pel sector cultural. El següent segment de la Setmana de la Poesia se celebrarà entre els dies 19 i 25 d'octubre, i finalitzarà amb un tercer conjunt d'activitats programades del 16 al 22 de novembre.

Una edició marcada per les mesures de seguretat i prevenció

El retorn de la IX Setmana de la Poesia s'ha pogut fer realitat tenint especialment en compte la protecció de la salut, l'aplicació de mesures de prevenció i la col·laboració del teixit cultural local. En aquest sentit, tots els espectacles es desenvolupen amb protocols i mesures de seguretat per evitar riscos de contagi de la Covid-19.

Una de les novetats a tenir en compte serà la necessitat de que totes les persones interessades en assistir a un esdeveniment reservin la seva plaça enviant prèviament un correu electrònic a cultura@santfeliu.cat indicant el nom de l'espectacle, el número d'assistents i si són o no nucli de convivència habitual fins a les 14 h del mateix dia de celebració de l'espectacle. Les persones que tinguin dificultats per fer la reserva per aquesta via, poden anar presencialment, seguint les pertinents mesures de seguretat, a la Sala Ibèria de dilluns a divendres, entre les 18 i les 20 h per ser atesos presencialment. La única excepció serà l'entrada a les exposicions, que tindran accés lliure, i que en aquesta edició no comptaran amb acte d'inauguració.

Els diferents espais que acullen les actuacions s'obriran 30 minuts abans de l'inici per evitar aglomeracions, i es vetlla perquè cap persona pugui accedir dins del perímetre marcat, més enllà del punt d'entrada. Totes les activitats tenen un aforament limitat que en cap cas supera les 250 persones per complir amb el 50% que marca la normativa, i que han de romandre assegudes.

Per la seva banda, les i els assistents han de complir les normes de prevenció i protecció bàsiques perquè tothom gaudeixi dels espectacles amb seguretat. És obligatori esperar a l'entrada a que els membres de l'organització indiquin on col·locar-se, així com rentar-se les mans en entrar i sortir amb gel hidroalcohòlic. També s'ha de respectar la distància de seguretat de metre i mig respecte altres persones, i portar mascareta durant tot el desenvolupament de l'espectacle.

Consulta el programa a www.santfeliu.cat/setmanadelapoesia i al document adjunt.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar