Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/09/2021 18:07:30

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament de Sant Feliu demana una reunió urgent a Renfe per les molèsties ocasionades per l'augment del pas de combois

17/09/2020
Lectures: 2188
L'Ajuntament de Sant Feliu demana una reunió urgent a Renfe per les molèsties ocasionades per l'augment del pas de combois

L'alcaldessa Lídia Muñoz ha reiterat a Renfe la necessitat urgent d'adoptar mesures que minimitzin les molèsties que ocasiona a la ciutadania l'augment de circulació de trens de mercaderies, en una carta enviada el dia 16 de setembre a la directora de Rodalies Renfe de Catalunya i representant institucional de Renfe Catalunya.

L'alcaldessa demana una reunió per mostrar les conseqüències reals, objectives i contrastades de l'impacte d'aquest increment de combois, que es verificaran amb els resultats d'una sonometria encarregada per l'Ajuntament que es va realitzar el 17 de setembre.
 
La petició se suma a la que el consistori va traslladar el passat 12 d'agost, i que ja aleshores instava als gestors de la xarxa ferroviària a que es minimitzés l'impacte que provoca el pas d'aquests combois pel municipi. Malgrat que en aquell moment la concessionària va assegurar que el xoc acústic s'aniria reduint progressivament i es va produir una lleugera millora, aquest canvi encara no s'ha fet efectiu i actualment el major pas de trens i les seves senyals acústiques tornen a generar importants molèsties als veïns i veïnes. 
 
L'alcaldessa trasllada en l'escrit una sèrie de propostes per posar fre als inconvenients que aquest fet genera a la ciutadania, especialment a les nits. Aquests suggeriments inclouen la reducció de la velocitat dels trens al seu pas per la trama urbana de Sant Feliu, o evitar els senyals acústics a les nits. Muñoz també apunta la conveniència de que els combois prioritzin l'horari diürn, "atès que molts veïns i veïnes tenen les finestres obertes per conciliar millor la son, i els senyals acústics són altament molestos durant la nit".
 
Sant Feliu demana la ràpida aplicació d'aquest tipus de mesures des del coneixement que l'origen d'aquest increment de pas de trens es troba en unes obres ubicades a Martorell, intervenció que obliga a desviar els trens que transporten mercaderies per la línia que travessa la ciutat, generant un important augment de trànsit i soroll.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior