Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2021 21:20:20

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Renfe es compromet a reduir l'impacte acústic de la circulació dels trens per Sant Feliu

15/10/2020
Lectures: 551
Renfe es compromet a reduir l'impacte acústic de la circulació dels trens per Sant Feliu

L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, acompanyada de la presidenta de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica, Mireia Aldana, s'ha reunit aquest dimarts 13 d'octubre amb la Directora de Rodalies i Representant de Renfe Catalunya, Mayte Castillo, i amb el responsable de mercaderies de Renfe, Jerónimo Hernández. 

El motiu de la reunió ha estat l'impacte acústic que causa la circulació dels trens de Rodalies i de mercaderies al seu pas per Sant Feliu, després que el passat 16 de setembre l'alcaldessa els demanés per carta una reunió urgent per les molèsties ocasionades a la ciutadania per l'augment del pas de combois. 

La Directora de Rodalies ha manifestat que la circulació de trens de mercaderies per la línia de Sant Feliu respon al desviament de combois arran de les obres d'implantació del corredor mediterrani entre el sud peninsular i França. Un cop finalitzades, el trànsit de mercaderies tornarà a transitar per la costa o pel corredor Penedès-Vallès i es recuperarà la normalitat.  

L'alcaldessa ha tornat a insistir en la preocupació pels sorolls i vibracions que causen els trens, especialment en la franja nocturna, dades que estan reflectides en l'estudi sonomètric elaborat per l'Ajuntament de Sant Feliu el 17 de setembre. 

En aquest sentit, la Directora de Rodalies ha assegurat que el soroll del xiulet per motius de seguretat no es pot eliminar del tot, atesa l'obligació legal d'utilitzar-lo quan es travessa un pas a nivell, però s'ha compromès, juntament amb el gerent de mercaderies de Renfe,  a recordar a tots els operaris del servei de mercaderies la idoneïtat de cenyir-se estrictament al compliment de la normativa pel que fa a les senyals acústiques.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior