Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/11/2020 08:50:20

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

12/11/2020
Lectures: 305
L'Ajuntament contracta 6 informadores de carrer per reforçar les mesures davant la Covid-19 a Sant Feliu

Dijous 12 de novembre s'ha realitzat l'acte de presentació i benvinguda del programa Treball i Formació, a través del qual l'Ajuntament ha contractat 6 informadores a jornada completa que recorreran els barris i carrers de Sant Feliu en parelles per reforçar les mesures de seguretat i protecció davant la Covid-19.

A la presentació han assistit la presidenta de l'Àrea de Drets de ciutadania i polítiques socials, Flavia Reina, i la regidora d'Activitat econòmica, Loren Rider. Durant la recepció de les noves treballadores, Reina ha destacat que "ha estat un pla d'ocupació molt esperat juntament amb la incorporació fa uns dies de 7 joves. Estem encantades amb la vostra incorporació, totes sou ciutadanes de Sant Feliu coneixedores de la ciutat, i sereu els nostres ulls al municipi".

Per la seva banda la regidora Loren Rider ha puntualitzat que "aquesta contractació es fa encara més important en aquests moments tant complicats que estem vivint, on moltes persones han perdut la feina a causa de la pandèmia. Tant de bo hi hagi més plans com aquests en el futur".

Algunes de les funcions que realitzaran les noves treballadores, que aniran identificades amb una armilla fluorescent, seran:

  • Sensibilitzar la població i informar sobre les mesures de distanciament, la necessitat de l'ús correcte de la mascareta i la higiene de mans, entre d'altres.
  • Donar suport als entorns escolars, sobretot a les entrades i sortides de les escoles.
  • Estar presents en activitats esportives extraescolars, culturals, socials i cíviques organitzades per entitats, clubs o associacions de la ciutat, per sensibilitzar i recordar la normativa vigent a cada espai.
  • Informar als comerços i bars i restaurants sobre horaris, aforament o mesures higièniques, entre d'altres.  
  • Fer un seguiment dels espais públics com parcs infantils i places, sobretot en aquells punts on es detectin major nombre d'aglomeracions i també d'irregularitats respecte de la normativa vigent.

Les informadores han estat contractades des del 12 de novembre fins a mitjans d'agost de 2021 mitjançant una subvenció del Departament de Treball, Afers socials i Família en el marc del programa Treball i Formació, un programa laboral i formatiu per mitjà del qual a part de realitzar la seva tasca informativa rebran 60 hores de formació transversal en habilitats de comunicació, gestió administrativa sanitària i primers auxilis.

El programa Treball i Formació té com a objectius augmentar les possibilitats d'inserció de totes les persones participants, afavorir l'ocupació dels col·lectius amb més dificultats i perill d'exclusió sociolaboral, realitzar tasques d'informació, sensibilització i atenció al públic i que repercuteixin directament al municipi. El requisit per optar a aquesta feina era estar inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) a partir del 16 de març de 2020.

Garantir la convivència i fomentar la seguretat ciutadana, prioritats del PAM

La contractació de les informadores per reforçar les mesures davant la Covid-19 a Sant Feliu esdevé una acció clau per assolir aquells objectius marcats per l'equip de Govern en el Pla d'Actuació del Mandat. Concretament, la feina d'aquestes treballadores ajudarà a donar compliment a les noves necessitats i els nous reptes sorgits arran de la crisi derivada de l'epidèmia de Covid-19, contemplats en l'eix 2 del PAM. 

La contractació de les 6 informadores de carrer també permetrà reforçar les mesures davant el coronavirus a Sant Feliu, tal com s'estableix en el Pacte de Ciutat acordat al PAM. El seu pla de treball inclou accions de sensibilització de la població i de suport a entorns escolars i al comerç per revitalitzar la ciutat en tots els seus àmbits, una de les finalitats que persegueix l'esmentat Pacte.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar