Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/11/2020 09:09:01

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

13/11/2020
Lectures: 434
Comencen les tasques de buidatge i neteja del llac del parc Europa

Dimecres 18 de novembre s'inicien els treballs de buidatge del llac situat al parc Europa a càrrec del cos de bombers i la col·laboració de l'ADF Sant Feliu de Llobregat, que prestarà de manera desinteressada una moto bomba de gran capacitat. Paral·lelament l'empresa de jardineria municipal realitzarà tasques de manteniment de les plantes que voregen el llac, així com de tots els espais on no és possible accedir quan aquest està ple d'aigua. La intervenció també contempla la modificació de la tanca que rodeja el llac amb l'objectiu de guanyar metres de platja per a ànecs i altres espècies.

De manera prèvia i per tal de garantir la seguretat de les aus que habiten el llac, a partir de dissabte 14 de novembre l'Associació d'Animals Exòtics de Catalunya (APAEC) realitzarà la retirada prèvia de l'avifauna de l'entorn. L'entitat també controlarà durant tot el procés de neteja, juntament amb l'empresa de jardineria municipal, que es dispensa un tracte adequat a aus, amfibis i espècies aquàtiques.

Es preveu que l'última fase s'executi a partir de dilluns 23 de novembre una vegada el nivell de l'aigua a la llacuna arribi al seu mínim. Aigües de Barcelona, com a gestor de la xarxa de clavegueram i neteja d'aquest espai, procedirà a la retirada de llots, que es gestionaran seguint les instruccions de l'Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya. Un cop enllestides les tasques de neteja manual, es procedirà a reomplir el llac i a la reintroducció d'aus, amfibis i determinades espècies aquàtiques.


Crida a la responsabilitat

L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana a totes aquelles persones voluntàries que vulguin participar en les tasques de neteja del llac. Els i les interessades poden enviar un correu electrònic amb la seva petició a l'adreça tere.rodriguez@apaecatalunya.com. Igualment, des de l'administració es recorda que està prohibit abandonar animals al llac, ja que afecten negativament l'equilibri biològic de l'espai, i possibilita la proliferació d'espècies exòtiques i invasores.

Gràcies a la gestió d'APAEC els animals que habiten el llac tindran diferents destinacions en funció de la seva naturalesa. D'una banda les tortugues exòtiques no invasores es donaran en adopció, com també es farà en el cas dels peixos que, en cas que no s'adoptin en la seva totalitat, es retornaran al llac. Les tortugues exòtiques invasores es retornaran al llac de manera provisional, i APAEC transportarà les tortugues autòctones protegides al Centre de recuperació d'amfibis i rèptils de Catalunya. Pel que fa als ànecs, l'entitat s'encarregarà de la seva recollida i custòdia fins que finalitzi el sanejament del seu hàbitat.

 

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar