Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/05/2021 00:19:30

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu posa en valor el paper del col·lectiu de persones amb diversitat funcional en la Setmana de la Discapacitat

03/12/2020
Lectures: 1859
Sant Feliu posa en valor el paper del col·lectiu de persones amb diversitat funcional en la Setmana de la Discapacitat

L'Ajuntament de Sant Feliu, en col·laboració amb diferents entitats de persones amb diversitat funcional, commemora la Setmana de la Discapacitat. A partir del dia 3, Dia Internacional de les persones amb discapacitats, i fins al dia 10 de desembre, diferents entitats es faran ressò de les seves experiències i de les activitats que porten a terme a Sant Feliu.

L'inici de la commemoració el marcarà una xerrada virtual que se celebrarà dijous 3 de desembre a les 18 h, i que amb al títol 'Com ha afectat el confinament per la Covid-19 a les persones amb discapacitats' permetrà posar en comú les vivències d'aquest col·lectiu en un atípic 2020, aprofundir en les dificultats que han trobat en el seu dia a dia, i recollir propostes.

Fins el 10 de desembre a les xarxes socials de l'Ajuntament es compartiran diferents materials de les entitats del sector que es podran seguir amb l'etiqueta #disCAPACITATsantfeliu, i on es mostrarà a la ciutadania part de la feina que duen a terme per posar-la en valor. Així, l'Associació Pro Discapacitats de Sant Feliu (Asprodis), tot i no poder celebrar el seu tradicional festival, explicarà a través d'un vídeo les activitats que realitzen durant la setmana en particular, i al llarg de l'any en general. L'acompanyarà un audiovisual de Marquet Molins elaborat pels seus integrants en què expliquen la seva realitat en clau musical. L'Associació de discapacitats físics de Sant Feliu (ADF) mostrarà un repàs de les tasques que han desenvolupat al llarg de l'any, especialment en tasques d'orientació adreçades a aquest col·lectiu i a la millora de l'accessibilitat al municipi.

Per la seva banda, treballadors, treballadores i residents de la Llar Can Llovera compartiran amb la resta de la ciutadania part de les seves experiències durant el confinament per la Covid-19. Mercedes Losada de Dones amb Veu també se sumarà a la Setmana de la Discapacitat amb la publicació en vídeo de la performance poètica 'Somriu', amb textos del 'Llibre dels homes' de Dolors Miquel. A més, durant tota la setmana Ràdio Sant Feliu emetrà diferents falques gravades per l'alumnat de l'Escola Taller Sant Miquel. 

Cal destacar que el consistori en ple es va adherir al reconeixement i les reivindicacions d'aquest col·lectiu en aprovar per unanimitat una moció presentada per la Junta de Portaveus d'adhesió en sessió plenària celebrada el passat dijous 26 de novembre.

L'objectiu de la Setmana de la Discapacitat és visibilitzar i posar en valor el paper del col·lectiu de persones discapacitades. Segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, l'any passat a Sant Feliu hi havia 3.370 persones amb discapacitats. D'aquestes hi ha 1.808 persones amb discapacitats físiques, 236 visuals, 183 auditives, 333 intel·lectuals, i 656 mentals.

Gaudir d'una vida plenament autònoma

La commemoració de la Setmana de la Discapacitat i el treball en xarxa amb els i les integrants d'aquest col·lectiu són iniciatives impulsades des de l'Ajuntament per propiciar que les persones amb discapacitats, incloent les persones amb trastorns de salut mental, puguin gaudir d'una vida autònoma, compromisos contemplats en els objectius operatius del Pla d'Actuació del Mandat 2019-2023.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior