Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/02/2021 02:07:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

14/01/2021
Lectures: 504
Èxit de convocatòria de Power Up, el programa d'acceleració de videojocs promogut per l'Ajuntament

Dijous 14 de gener ha tingut lloc l'acte de presentació d'aquest programa pioner que compta amb 7 projectes i 30 participants. Power Up és un programa d'acceleració de projectes d'emprenedoria relacionats amb els videojocs i l'oci digital interactiu, i està impulsat des de l'àrea de Sant Feliu Innova. 

La iniciativa consisteix en una formació especialitzada enfocada a millorar un videojoc en les àrees de disseny, producció, màrqueting i negoci. L'objectiu del programa és dotar els equips participants dels coneixements i eines suficients com perquè el seu projecte faci un salt de qualitat per a presentar-ho davant d'empreses especialitzades o inversors.

A l'acte de presentació, que s'ha celebrat en format virtual, Oriol Bossa, primer tinent d'alcalde i president de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals, ha explicat que "s'està treballant a través de diferents projectes per poder ser un centre d'alt rendiment de producció de videojocs, posant esforços també en esdevenir una plataforma per introduir les dones en el món del videojoc. Sant Feliu sempre aposta, i apostarà, per la innovació digital". 

La formació dels i les participants anirà acompanyada d'un equip de mentoria per donar recolzament al desenvolupament dels projectes. Totes les persones formadores i mentores d'aquest programa pioner són professionals de la indústria dels videojocs amb més de 15 anys d'experiència i docents de les escoles més prestigioses en formació reglada en matèria de videojocs. 

Les primeres passes de PowerUP s'han iniciat amb èxit de convocatòria, ja que s'hi ha presentat 87 persones amb 21 projectes, dels quals finalment han estat seleccionades 30 persones que participaran en 7 projectes. D'aquest total, un 20% són dones, dada que apunta a una transformació en un sector en què la figura femenina és cada vegada més real i rellevant.

El programa de formació compta amb el suport de dues de les entitats més reconegudes en el món del videojoc. Per una banda, ENTI-UB la Universitat del Videojoc (l'Escola de Noves Tecnologies Interactives adscrita a la Universitat de Barcelona) com a co-impulsora de PowerUP i en nom de la qual ha intervingut Richard Hebert i, d'altra banda, l'Asociación Española de Videojuegos (AEVI), que ha comptat amb la participació durant la presentació del curs d'Arturo Monedero, el seu vicepresident.

El Power Up començarà a finals de gener i tindrà una durada aproximada de 5 mesos, en els quals es combinaran les jornades de formació (amb una durada de 60 hores) i l'acompanyament del grup de mentoria en els diferents projectes a desenvolupar (amb una durada de 30 hores). El premi per als projectes guanyadors serà l'exposició del mateix en una fira internacional especialitzada en el món del videojoc.


Una aposta pel talent local i per la innovació digital 

L'Ajuntament de Sant Feliu prioritza l'acompanyament, acceleració i llançament de l'emprenedoria innovadora, sustentada principalment en una comunitat de persones joves amb talent i grans capacitats que conformen una mostra del potencial de Sant Feliu de Llobregat com a ciutat capdavantera en innovació. 

L'Eix 5 del Pla d'Actuació del Mandat recull aquesta aposta, marcant com a objectiu la consolidació de l'ecosistema local d'innovació amb capacitat tant per a la captació com per  a la retenció, impuls i connexió del coneixement.

Per a tenir més informació d'aquest projecte i de tots aquells relacionats amb la innovació social o tecnològica, així com formació o noves idees, podeu consultar l'espai de Sant Feliu Innova
 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior