Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/02/2021 02:23:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

17/02/2021
Lectures: 269
Rebudes les obres candidates a guanyar el 46è Premi de Poesia Martí Dot

Un cop finalitzat el termini de presentació d'obres a la 46a edició del Premi de Poesia Martí Dot, s'han presentat 23 poemaris, el major nombre d'obres que mai han concorregut al certamen. Els treballs han estat escrits per 9 poetes i 5 poetesses d'entre 20 i 33 anys.

Pel que fa a la procedència, la majoria d'autors i autores són de Barcelona, a excepció d'un de Tarragona i un altre de Girona. Del total, quatre resideixen al Baix Llobregat, i d'aquests un és de Sant Feliu.

Les dades de participació d'aquesta edició reflecteixen, per una banda, el bon moment que viu la poesia catalana, sobretot entre el públic jove, amb la proliferació de nous creadors i creadores cada vegada més presents als ambients culturals i literaris. I per l'altra, mostren que la nova etapa del Premi Martí Dot, iniciada a començaments de la passada dècada, està consolidant el premi com una de les grans cites anuals per a joves poetes i poetesses, ja que es tracta del segon premi més veterà de poesia per a joves de tot Catalunya.

El Premi de Poesia Martí Dot, convocat per l'Ajuntament, té com a objectiu promoure la creació literària en català i ajudar els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera o segona obra. El certamen és obert a la participació de persones menors de 36 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, en quantitat suficient per integrar un volum, aproximadament uns 300 versos.

El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l'obra guanyadora a la col·lecció de poesia de Viena Edicions. A més, la persona guanyadora participarà en un mínim de dos recitals poètics organitzats per l'Ajuntament durant l'any 2021. El veredicte es farà públic en en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el 21 de març.

El premi es va crear al 1974 per tal de difondre la poesia en llengua catalana entre el jovent. Al llarg de la seva existència aquest guardó ha servit per posar a l'escenari literari poetes i poetesses com Vicenç Villatoro (1978), Agustí Vilar (1979), Xavier Pérez i Torío (1984) o Míriam Cano, Aina Torres, Raquel Santanera, Guim Valls o Oriol Sauleda en els darrers anys.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior