Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/02/2021 01:19:21

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

18/02/2021
Lectures: 356
L'Alcaldessa i la regidora d'Educació reprenen l'activitat "L'Ajuntament us dona la benvinguda" amb un format adaptat a la situació sanitària

Avui dijous 18 de febrer s'ha reprès l'activitat 'L'Ajuntament us dona la benvinguda!' amb un nou format, organitzat amb la col·laboració dels centres escolars per tal de garantir el compliment de les mesures de prevenció davant la Covid-19. 

La iniciativa, que es desenvolupa des de fa anys i en què nens i nenes de tercer curs de primària i de tercer d'ESO visiten l'Ajuntament per conèixer de primera mà el seu funcionament, es va haver de suspendre puntualment a causa de la situació sanitària.

Per tal de mantenir el compromís d'oferir aquest recurs formatiu a les escoles, el Departament d'Educació i l'Alcaldia van reformular la dinàmica i, amb el vist-i-plau definitiu dels centres, el projecte s'ha reprès avui amb una primera sessió a l'escola Salvador Espriu.

En aquest nou format són l'alcaldessa, Lídia Muñoz, i la regidora d'Educació, Mireia Aldana, les que visiten els centres educatius de la ciutat per explicar, amb el suport del material didàctic elaborat per l'Ajuntament, el funcionament de l'administració pública local, la més propera a la ciutadania.

Durant la visita s'han tractat conceptes generals fonamentals com la democràcia o l'organització de l'Ajuntament, passant també per aspectes més concrets com un detall de les persones que actualment integren el consistori santfeliuenc; i també s'han respost les diferents preguntes que han anat plantejant els nens i nenes. 

El nou format de 'L'Ajuntament us dona la benvinguda!' es mantindrà fins a finals del curs 2020-2021 amb el calendari pactat amb els diferents centres educatius, o fins que canviï la situació sanitària i per tant les mesures de prevenció contra la covid-19. 

La idea és que les classes que aquest any han rebut la visita de l'alcaldessa i la regidora, vagin el curs vinent a l'Ajuntament, quan millori la situació i aprofitant que l'Ajuntament haurà enllestit les obres de la Casa de la Vila.

Primera visita, a l'Escola Salvador Espriu

L'alcaldessa, Lídia Muñoz, i la regidora d'Educació, Mireia Aldana, han visitat aquest dijous 18 de febrer les classes de 3r A i 3r B de l'Escola Salvador Espriu.

Muñoz i Aldana han recalcat que la ciutat i els edificis municipals són de tots i totes, de les més de 45.000 persones que viuen a Sant Feliu. Una altra idea clau ha estat la importància de la participació, també dels i les menors. Un bon exemple d'això han estat les moltes i interessants preguntes que els i les alumnes han fet a l'alcaldessa i la regidora, sobre temes com el soterrament, el Metro, les Festes de Primavera, o d'altres més personals, com si és difícil la feina d'alcaldessa o quantes hores treballa al dia.

L'alcaldessa i la regidora d'Educació han recordat als nens i nenes que disposen d'un espai de participació propi, el Consell d'Infants, que ajuda al govern a veure la realitat amb ulls d'infant, i que està format per 30 representats dels col·legis de Sant Feliu, escollits com a representants pels mateixos alumnes.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior