Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2021 16:30:07

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

24/02/2021
Lectures: 982
S'inicien les obres de construcció de 40 habitatges públics sostenibles i dissenyats amb perspectiva de gènere

L'AMB, a través de l'IMPSOL, ha començat la construcció a Sant Feliu d'una nova promoció d'habitatges amb protecció oficial (HPO) al carrer d'Anselm Clavé. Aquest projecte, que avui 24 de febrer s'ha formalitzat amb una visita institucional, preveu la construcció de 40 habitatges amb protecció oficial, 40 places d'aparcament, 40 trasters i 2 locals. La meitat dels habitatges estan destinats a la venda i l'altra meitat, al lloguer. 

Durant la visita, l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, ha destacat que "tot el que tingui a veure amb garantir el dret a l'habitatge o fomentar l'accés de moltes persones que queden fora del mercat a un habitatge públic, en aquest cas de lloguer o de compra, és una molt bona notícia". En aquest sentit, Muñoz ha recordat que la garantia d'aquest dret és un dels objectius estratègics del govern municipal, i ha relacionat aquesta nova promoció amb els pisos de protecció oficial del carrer del Pla, per la seva proximitat. 

A l'acte d'aquest matí també ha assistit Aitor Rivera, regidor de dret a 'Habitatge; Ramon Torra, gerent de l'AMB i conseller delegat de l'IMPSOL; Amadeu Iglesias, gerent de l'IMPSOL; Josep Maria Borrell, coordinador tècnic de l'IMPSOL, i Guillermo López, director de l'obra.

Sostenibilitat, flexibilització dels usos i socialització amb el veïnat 

L'edifici, que es troba aïllat, està situat en un espai obert entre els carrers de la ciutat i els carrers industrials, i pretén integrar la zona industrial i la trama urbana de Sant Feliu de Llobregat. La seva existència implicarà una millora de la qualitat urbana i afavorirà la permeabilitat entre el carrer d'Anselm Clavé i el parc que hi ha darrere.

La sostenibilitat i les noves tipologies d'habitatge són els eixos estratègics del futur edifici. Les particularitats principals de la promoció són les següents:

  • Habitatges d'una gran flexibilitat, qualitat i lluminositat, majoritàriament amb 5 estances versàtils (3 habitacions dobles potencials) en menys de 62 m2 útils. S'eliminen les zones de pas i es connecten les diferents estances. Aquest disseny implica més sensació d'amplitud. 
  • Habitatges versàtils, inclusius, desjerarquitzats: dissenyats tenint en compte la perspectiva de gènere.
  • Balcons que donen caràcter propi a l'edificació i que es conceben com a estances exteriors, de manera que permeten estar a l'aire lliure i gaudir del clima mediterrani.
  • Un pati central amb dues funcions bàsiques: regulació tèrmica i socialització. En referència a la regulació tèrmica, el pati central capta la radiació solar durant l'hivern i dissipa la calor durant l'estiu, alhora que facilita la ventilació creuada de tots els pisos. En relació amb la socialització, l'espai permet i facilita les relacions socials entre els diferents veïns.  
  • Minimització de la despesa energètica, amb un elevat aïllament tèrmic, un sistema de producció d'aigua calenta sanitària (ACS) i calefacció mitjançant aerotèrmia, un sistema elèctric de baix consum i una alta eficiència energètica. Totes aquestes estratègies han permès obtenir una qualificació energètica A en fase de projecte. 


Promoció dins del Pla local de l'habitatge de Sant Feliu i del Pla d'Habitatge Assequible de l'AMB

Aquesta promoció forma part del Pla local de l'habitatge de Sant Feliu de Llobregat, 2017-2022, aprovat definitivament pel ple municipal de juny del 2017. L'aposta del govern municipal per garantir el dret a l'habitatge de la ciutadania queda també recollida al primer eix del Pla d'Actuació del Mandat (PAM), amb un compromís per donar resposta a les situacions d'emergència habitacional, incrementant el parc d'habitatges de lloguer social i assequible, consolidant l'Oficina Local d'Habitatge i impulsant nous models d'accés a l'habitatge.

La promoció d'Anselm Clavé també es preveu dins del Pla d'habitatge assequible que l'AMB va aprovar l'abril del 2017 i que posarà en venda i lloguer més de 1.300 habitatges protegits a l'àrea metropolitana de Barcelona. L'AMB continua treballant per construir habitatge públic assequible, innovador i de qualitat a la metròpolis de Barcelona, amb l'objectiu de garantir el dret a l'habitatge com un dret bàsic de la ciutadania, per tal de potenciar la cohesió social, disminuir els desequilibris territorials i millorar la qualitat de vida dels habitants metropolitans. Per fer-ho, l'AMB disposa de 3 instruments importants: l'IMPSOL, Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) i el Consorci Metropolità de l'Habitatge.

A més, l'11 de desembre del 2020, l'AMB, la Generalitat i el Govern espanyol van signar un protocol de col·laboració que beneficiarà el territori metropolità pel que fa a l'habitatge públic a través del Pla per al lloguer assequible.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior