Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2021 14:36:40

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

01/03/2021
Lectures: 395
Continua vigent l'episodi de contaminació atmosfèrica per partícules PM10

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va declarar el passat 26 de febrer un episodi ambiental per alta contaminació atmosfèrica per partícules PM10 a la província i a tot Catalunya, a causa de la presència d'una intrusió de pols africana. Des de la Generalitat s'informa que l'avís continua vigent donat els nivells registrats els darrers dies, i la previsió a 24 hores que indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 ?g/m³ durant dilluns 1 de març, per la persistència de la pols i les males condicions de dispersió.

Reduir la generació i la resuspensió

L'episodi d'alta contaminació per partícules PM10 suposa gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, informar la població perquè utilitzi els transports públics si s'ha de desplaçar, emetre consells generals a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), a més d'instar les activitats cimenteres a reduir les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres.

En concret, es recomana a la ciutadania:

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic en la mesura del possible.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat. Si és possible, treballar a distància, variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa, etc.
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient. Arrencades suaus, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que produeixi les emissions més baixes.
  • Regular la climatització de les llars.
  • Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils en el cas que encara estiguin engegades.
  • Limitar la crema de rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.

A més d'adoptar les principals mesures i recomanacions per tal de reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire, podeu seguir l'estat de l'avís a https://airemetropolita.amb.cat/.
 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior